Ugen efter partnerskab lancerer Amazon konkurrent til VMware

1 kommentar.  Hop til debatten
Præcis en uge efter offentligheden fik kendskab til partnerskabet mellem VMware og Amazon Web Service vedrørende en hybrid cloud, lancerer AWS noget, der mildest talt minder om en direkte konkurrent.
25. oktober 2016 kl. 13:17
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Under den europæiske udgave af VMworld 2016 i Barcelona var den helt store nyhed, at VMware og Amzon Web Services (AWS) indgik i et partnerskab om en hybrid cloud.

Blot en uge senere lancerer AWS nu en ny ‘on-prem-to-cloud teleporter,’ der sigter efter at hjælpe virksomheder med at bringe virtualiserede workloads til virksomhedens sky - på samme måde som tanken er med VMwares vSphere. Det skriver The Register.

AWS 'Server Migration Services' vil i praksis gengive virksomhedens serverindhold til virksomhedens sky og derved lave et nyt AMI (Amazon Machine Image).

Der er ingen forventning om, at overgangen vil være øjeblikkelig. AWS regner med, at når brugeren har ført sine virtualiserede maskiner (VM) over i skyen, vil man gerne lige ‘lege’ lidt med det inden, for at få en fornemmelse af, hvordan det kører i sit nye hjem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er derfor indført en sync funktion, der tager snapshots af ændringerne og laver et nyt AMI for hvert snapshot.

Når brugeren så føler sig tilpas sikker, er den VM du sender til AWS klar til at komme i brug.

For at det kan lade sig gøre, skal man som bruger have ‘Server Migration Service Connector, og når det ellers kører, betaler brugeren for en 'S3' opbevaring af den VM man uploader.

AWS siger at servicen vil simplificere og strømline processen af migrationen af eksisterende virtualiserede applikationer til Amazon EC2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette er mere eller mindre identisk med den aftale som AWS og VMware præsenterede i sidste uge, hvor vSphere kører i Amazons cloud for at gøre det nemmere at migrere virtualiserede on-premises applikationer i skyen.

Det ser med andre ord ud som om, at hvor VMware og AWS i sidste uge var partnere er de nu konkurrenter.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
25. oktober 2016 kl. 23:06

Man har vist ikke forstået meget af de to nyheder, hvis man tror det er en konkurrent.

Dette er et værktøj til at migrere til AWS. Formegentlig uanset underliggende platform (VMware/Hyper-V/Xen/fysisk), ligesom diverse andre firmaer også kan. Det er nok nærmere AWS' svar på Azure Site Recovery, som kan bruges til både migreringer og disaster recovery.

Partnerskabet er for at skabe bedre hybrid installationer. Altså både on-premises og i AWS.

Det ene udelukker ikke det andet.