Uforudsete udgifter for Sundhedsplatformen løber op i 23 millioner

2. november 2016 kl. 08:007
Region Hovedstadens Sundhedsplatform er ramt af uforudsete udgifter på 23 millioner kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danmark største sundheds-it-projekt, Sundhedsplatformen, er ramt af uforudsete udgifter på 23 millioner kroner - svarende til over 40 procent af puljen til uforudsete udgifter.

Det skriver Danmarks Radio.

»Der har været en del overarbejde i forbindelse med implementeringen af systemet i de første faser på Herlev og Gentofte hospitaler, og så har der også været justeringer af Sundhedsplatformen i forbindelse med, at man er blevet klogere på, hvordan den virker,« forklarer Jens Gordon Clausen, koncerndirektør i Region Hovedstaden til DR.

Pulje til uforudsete udgifter redder budgettet for nu

De manglende millioner dækkes af en dertil dedikeret pulje på 55 millioner kroner til uforudsete udgifter. Indhugget bringer altså puljen ned på 32 millioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag har Herlev og Gentofte Hospital taget systemet i brug, men inden 2018 skal systemet bredes ud til alle hospitaler i Region H og Region Sjælland. Koncerndirektøren er dog fortrøstningsfuld med hensyn til at få puljen til at række resten af vejen.

»Vi har stadigvæk 32 millioner kroner tilbage, og vi har vel allerede fundet mange af de justeringer og indledende børnesygdomme, som systemet kunne have,« siger koncerndirektør Jens Gordon Clausen til DR.

Denne artikel er opdateret med rettelser klokken 14:25.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
2. november 2016 kl. 14:26

Hej alle - og tak for kommentarene.

Som flere har bemærket er brugen af ordet pengenød ikke dækkende i denne sag. Det er nu blevet rettet. Vi har samtidig gjort det klart, at puljen til uforudsete udgifter har en beholdning på 32 millioner efter de 23 millioner trækkes fra - og altså ikke 9 millioner, som man tidligere kunne få indtryk af.

Mvh.

4
2. november 2016 kl. 13:11

Heldigvis er der en pulje på 55 millioner kroner til uforudsete udgifter, som kan dække hullet i pengekassen. Dog har der allerede været en del uforudsete udgifter, hvorfor puljen er nede på 32 millioner, <strong>inden den nye bid på 23 millioner bliver taget af den.</strong>

Det med fed markerede synes at blive modsagt af nedennævnte citat fra Jens Gordon Clausen:

<strong>»Vi har stadigvæk 32 millioner kroner tilbage,</strong> og vi har vel allerede fundet mange af de justeringer og indledende børnesygdomme, som systemet kunne have,« siger koncerndirektør Jens Gordon Clausen til DR.

3
2. november 2016 kl. 12:21

Der er opstået (yderligere) uforudsete udgifter for 23mio kroner. Når de er betalt (fra kassen med penge øremærket til uforudsete udgifter) er der stadig 32 mio tilbage. Der er altså ikke tale om pengenød. Der er faktisk tale om at budgettet holder 100% som forventet. Hvordan noget så trivielt som at penge bliver brugt som man har budgetteret at de skulle kan blive til en krise-overskrift er da uforståeligt.

2
2. november 2016 kl. 11:01

Mon ikke der kommer flere udgifter problemer, når platformen rulles ud på andre sygehuse i RH og RSJ?

Planen er, så vidt jeg har hørt, at platformen rulles ud på Rigshospitalet den kommende weekend. Af samme årsag har alle ansatte på Rigshospitalet og andre af RH's hospitaler fået forbud mod at holde ferie efter sommerferien 2016 og resten af året.

1
2. november 2016 kl. 10:36

"allerede fundet mange af de justeringer og indledende børnesygdomme, som systemet kunne have,"

Når der ikke har været styr på det til nu, og mange nye afdelinger slet ikke er kommet med. Samt det udfra slet ikke ser ud til, at der slet ikke er kommet styr på det. Så kan vel ikke tale om at være kommet i mål, før fejlprocenten og effektiviteten er mindst som før indførelsen af det nye system ? Er der lige så mange operationer/undersøgelser som før. Er "kunderne" mere tilfreds. Er der færre fejlbehandlinger. Kan andre læge og sygehuse tilgå data nemmer, hurtige end før.

Og der er jo stadig ikke ansat klikke personer, så dyrt og begrænset ekspertise ikke skal bruge tid, på unødvendig administration. Eller køre de stadig den omvendte strategi af i Frankrig, hvor en speciel Ortopædkirurgisk læge kan foretage 6-8 operationer om dagen, mod 3-4 i Danmark. Eller synes de at det er smart at bruge læger til 70.000 kr om måneden til at klikke skemaer af, den halve dag. Vi har heller ikke fået rapporter, om den åbenbart meget store fejlprocenten, som opstår når lægers snørklet stemme skal renskrives af lægesekritæren er faldet til noget acceptabel i det nye system. Ellers er de vel heller ikke i mål, da det, som jeg forstår det var en stor grund til at vælge det nuværende system. Så det må vi forstå, også er målt, og hvad er resultaterne for det ?