Ufærdigt it-system står i vejen for nye regler i folkeskolen

Illustration: Wavebreak Media Ltd/Bigstock
Nye fraværsregler i de danske folkeskoler betyder, at lærerne skal have mere fokus på registrering. Men it-understøttelsen er ikke klar endnu, og det afføder kritik fra skolelederne.

Fra i dag skal lærerne håndhæve nye fraværsregler på de danske folkeskoler, men it-systemet, der skal understøtte reglerne, er slet ikke klart endnu.

Det skriver Danmarks Radio.

De nye regler betyder blandt andet, at læreren skal afkrydse og registrere alle elever i klassen – og for de ældste elever gælder det, at der skal tjekkes fravær to gange om dagen.

Hastet igennem

Men it-systemet, TEA, er ikke klar, og det får Claus Hjortdal, der er formand for skolelederforeningen, til at vurdere, at de nye fraværsregler er hastet igennem.

»Det er ikke rimeligt over for skoleledere, at vi kan risikere vores stilling, hvis ikke vi underretter på de rigtige tidspunkter, men at politikerne ikke sørger for, at det hele er på plads i tide,« siger han til Danmarks Radio.

Med de nye regler kan kommuner trække en familie i børnechecken, hvis et barn har mere end 15 procents fravær i løbet af et kvartal.

Ifølge Claus Hjortdal går der mellem to og tre måneder, før det nye it-system er klar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

Så kan vi vel også få et fraværsregistreringssystem med afkrydsning af vore folkevalgtes tilstedeværelse ved diverse vellønnede tillidsposter i Folketing og råd og bestyrelser osv., så de kan blive trukket passende i aflønningen? Det har det jo nogen gange knebet lidt med, det der med at møde op .... (måske kan folkeskolens system TEA oven i købet med lidt lettere tilpasning bruges?)

Så kan man også sætte ind med en passende pædagogisk indsats - støttepædagog og den slags - overfor vore tillidsvalgte på tinge og i diverse regioner og kommunalbestyrelser, hvis der på en eller anden måde skulle være problemer på hjemmefronten eller med helbreddet, som tærer på overskuddet til at passe sin dont?

Og så kan vi andre måske endda også se, hvem der på baggrund af arbejdsindsats er værd at stemme på næste gang - åbenhed og overvågning er jo godt, jo mere, jo bedre - det er jo oven i købet rigtigt godt for friheden, så hvad er der at betænke sig på?

Men der er måske forskel på folk?

 • 19
 • 2
#2 Ulf Herold-Jensen

Nu er de jo ofte til møder i udvalg m.m. og derfor - relativt - lovligt forhindrede, men det kunne da være underholdende at det blev registreret. "måske kan folkeskolens system TEA oven i købet med lidt lettere tilpasning bruges?" Tjoh, men så ville det jo være en "hyldevare", de skulle bruge. Det kan vi ikke ha', det skal laves fra scratch. /Sarcasm off

 • 7
 • 0
#3 Tommy Calstrup

Den har du da fået helt galt i halsen!

Det er jo DEM, der skal overvåge OS, og slet ikke omvendt, det er jo pressens opgave, og dem kan man jo heldigvis stadig holde på afstand, med mørkelygter og side noter, under en stor sag.

 • 7
 • 0
#6 Jesper Jepsen

Pr. definition er der i grundskolen og ungdomsuddannelserne ikke noget der hedder lovligt fravær så samme regl må jo bruges på de folkevalgte. At de så ligger møder på samme tid som de skulle passe deres plads i salen er jo ikke andres problem men deres eget. Så er de ikke tilstede i salen når diskuteres/stemmes er de ulovligt fraværende = de bør trækkes i løn og overskrider de 15% fravær skal der sanktioner til.. måske noget med at de ikke kan stille op til valg de næste 2 valg og evt. optjent pension skal tvangs udbetales med de normale 60% til staten og naturligvis ud af vagten og da de så er arbejdsløse så er det på jobcentret med det samme og igennem samme mølle som alle andre.

 • 6
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere