Uenighed om beviser afbryder den store hackersag

Under stor mediebevågenhed starter Danmarks hidtil største hackersag i dag på Frederiksberg. Uenighed om et USB-stik har allerede afbrudt sagen flere gange.

Forsvar og anklagemyndighed kan ikke blive enige om legitimiteten af 92 slides på et USB-stik. Derfor er starten på danmarkshistoriens største hackersag nu afbrudt. Indtil videre til klokken 13.30.

Anklagemyndigheden har her til morgen forelagt de 92 slides for forsvaret, og inden sagen overhovedet kom i gang, fik forsvaret tilkendt 30 minutter til at gennemgå materialet.

»Det er lige godt 20 sekunder pr. slide,« bemærkede en utilfreds MIchael Juul Eriksen, der er forsvarer for den ene tiltalte - JT.

30 minutter senere var begge forsvarere stærkt utilfredse med, hvad de havde set, og mente, at materialet ville påvirke nævningenes syn på sagen. Vicestatsanklager Anders Riisager forsvarede sig med, at det ikke i sig selv havde bevismæssig betydning.

»Det har ingen bevisværdi i sig selv, det repræsenterer blot anklagemyndighedens opfattelse af sagen,« lød det fra anklageren, der tilføjede, at det teknisk tunge bevismateriale vil være svært at forstå uden anklagemyndighedens illustrationer.

»Så kommer det til at tage meget lang tid.«

Da dommerne ikke selv havde set materialet, kom de respektive forsvar og anklagemyndigheden frem til, at de sammen vil gennemgå materialet og diskutere, hvad der kan fremlægges i sagen, og hvad der ikke kan.

Læs også: I dag begynder Danmarks største hackersag

Gottfrid Svartholm Warg og danske JT er i sagen anklaget for at have hacket CSC’s mainframe og dermed skaffet sig adgang til følsomme oplysninger fra blandt andet Rigspolitiet.

Sagen genoptages klokken 13.30

Læs også: Rapport efter CSC-hackersag: Myndighederne har dårlig it-sikkerhed generelt

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Peter Stricker

Ifølge livedækningen på nyhederne.tv2.dk, anklagede forsvareren blandt andet anklagerens slides for at være subjektive. Det må vist kaldes en underdrivelse, for følgende referat tyder også på, at de er ret suggestive:

På storskærm viser han blandt andet et billede af stifteren af Wiki-leaks Julian Assange, der holder et skilt, der kræver Warg løstladt. På et andet billede kræver Warg så til gengæld Julian Assange løsladt.

To meget slemme mænd, der kræver hinanden løsladt. De kan da kun være skyldige, ikk'?

 • 8
 • 1
#4 Michael Eriksen

. end at anklagemyndigheden er på meget tynd is, siden de i 11. time fremlægger materiale til brug for sagens behandling.

De er ikke bare på tynd is, de er på ikke-eksisterende is og har tabt på forhånd. Om ikke andet så når sagen bliver anket til menneskeretighedsdomstolen over fuldstændig grotesk lang varetægtsfængsling, der er et brud på menneskerettighederne.

 • 11
 • 0
#5 Knud Larsen

Dette er ganske almindeligt og i strid med retsplejeloven. Materiale, der ønskes fremlagt skal være modparten i hænde senest 14 dage før berammet retsmøde Desuden har jeg erfaring med at Kammeradvokaten aflyser berammet møde 2 minutter efter at mødet skulle være startet. igen i strid med Retsplejeloven. men min advokat (Højesteretssagfører) greb ikke ind. Kammeradvokaten får alligevel sin vilje. Dommeren greb selvfølgelig heller ikke ind. Vore dommere er ikke sagkyndige og følger bare magthavernes ønsker. De bliver jo også betalt af skatteyderne.

 • 10
 • 0
#7 Christian Nobel

Jeg ved ikke hvad man kan eller ikke kan konkludere, men jeg håber heller ikke at konklusionen bliver, at man kan slippe for straf ved at sige "Nogen har hacket min computer og brugt den til at hacke videre fra." Hvordan modbeviser man dét?

Det er sådan set ikke det jeg forholder mig til, men det at anklagemyndigheden i 13' time fremlægger et 92 siders anklageskrift, hvor man bla. prøver at intimidere den anklagede, eksempelvis ved dæmoniserende billeder af Julian Assange.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere