Udvist indisk it-ingeniør får lov at blive: Oppositionen vred over sagen

Den indiske it-ingeniør og underviser på Ingeniørhøjskolen i København Bipjeet Kaur får måske alligevel lov at blive i Danmark.

Udlændingeservice har fået en ny ansøgning fra inderen Bipjeet Kaur, og det tyder nu på, at den indiske it-ingeniør kan få lov at blive i Danmark.

Bipjeet Kaur og hendes syge søn skulle ellers have været udvist på torsdag efter at have fået afslag på først en forlængelse af humanitær opholdstilladelse og siden et nej til greencard-adgang. Ved at søge om opholdstilladelse via en tredje mulighed, nemlig udlændingelovens paragraf 9 a, stk. 2, pkt. 5, hvor det afgørende er at have haft et arbejde gennem længere tid, kan hun nu blive boende og fortsætte sit arbejde, mens Udlændingeservice behandler denne ansøgning om at blive i Danmark.

Det skriver hun på sin hjemmeside.

Efter Version2 fortalte om udvisningen sidste mandag, har historien spredt sig til Christiansborg, hvor flere politikere har rejst sagen.

SF har nu bedt integrationsminister Søren Pind (V) om at redegøre for sagsbehandlingen. Og ifølge den radikale næstformand, Zenia Stampe, dokumenterer sagen, at der er noget helt galt med det regelsæt, som udlændinge vurderes efter.

»Det er stærkt bekymrende for retssikkerheden, at loven ændres i et sådant tempo, at heller ikke sagsbehandlerne i Udlændingeservice har det fornødne overblik,« udtaler hun til Ritzau.

Læs også: Danmark sender indisk it-specialist med syg søn på porten

Afdelingsleder på Ingeniørhøjskolen Birger Andersen udtaler til Ritzau, at Bipjeet Kaur ikke blot vil være svær at undvære, men at hun også er 'uundværlig med den ekspertise, hun repræsenterer'.

»Hvis hun forlader os, må vi indstille forskningsprojektet,« lyder det yderligere fra Birger Andersen, som fortsætter:

»Hvis vi ikke får lov at beholde hende, mister vi og det danske samfund værdifuld viden og en oplagt mulighed for store eksportindtægter.«

Bipjeet Kaur forsker inden for femte generation af mobiltelefoner, som formentlig vil komme på markedet om seks til ti år. Hun underviser yderligere i trådløs kommunikation på Ingeniørhøjskolen i København, hvor hun også tog en uddannelse som it-ingeniør.

Læs også: Udvist it-ingeniør kan måske blive i Danmark

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Ayhan Binici

...at skulle læse om det ene eksempel efter det andet, hvor dygtige folk eller deres familie er blevet bedt om at forlade landet. Jeg troede kun regeringen gik efter folk der ikke kunne byde ind med noget?

Bare på min arbejdsplads er der 2 der er blevet berørt af den stramme danske lovgivning. Det siger måske noget om omfanget?

 • 0
 • 0
Michael Lykke

Hellere det end folk der kommer med så tåbelige udtalelser som dig!

Det er mildest talt ved at være trættende med den stigende mængde af ensidige tosser her på V2 - Folk som enten hader MS, Apple eller Google som om det er blevet en ny populær sport.

Ja vi vil gerne beholde Microsoft "folk", Apple og Google og alle de andre virksomheder og brugere - Men vi vil også meget gerne finde tilbage til en debat hvor vi kan diskutere disse virksomheder, deres produkter og branchens udviklingen uden det skal ske med de ensidige "hade" udtalelser!

 • 0
 • 0
Troels Henriksen

Omend IIS er en negativ omstændighed, så bør man også se på hvilket sprog der konkret er brugt til at forfatte siden - er der tale om VB.NET eller noget marginalt mere lødigt? Skulle der være gjort brug af et PHP-modul il IIS, bør der dog naturligvis være tale om øjeblikkelig udvisning.

 • 0
 • 0
Thomas Danø

;bør vi virkeligt beholde enøjede folk som dig? Og som endda ikke engang kan svare i konteksten - men falder over noget forbløffende ligegyldigt, i et så vigtigt emne som DK's evne til at kunne holde på de kompetancer der kan være med til at drive landet videre. Om det så efterhånden fortjener det er en anden snak...

 • 0
 • 0
David Rechnagel Udsen

Jeg er hverken 'hadsk' eller 'vred', jeg sidder bare at overvejer hvor meget godt det gør det danske samfund ved at indføre mere af den samme monokultur. Man kunne da ellers håbe at en indisk IT-ingeniør bragte noget nyt på banen, men åbenbart hærske den samme IT-monokultur over hele verden.

 • 0
 • 0
Thomas Danø

" hærske den samme IT-monokultur over hele verden"

Har du nogle konkrete links eller beviser her? Eller troller du bare som så mange andre V2'ere har for vane når de ser et ord de ikke bryder som om.

Forøvrigt, hvis din sætning ellers skal give mening - så hedder det 'herske'

 • 0
 • 0
Morten Bulskov

Det er da komplet irrelevant hvad hendes hjemmeside kører på - det har jo INTET med det hun underviser/forsker i at gøre. Det er slet ikke en kompetence der er relevant for hendes job. Det svarer til om hendes CV er skrevet på glittet eller alm. papir.

Hvorfor er det lige at fordi man er i IT branchen, så tror alle at man automatisk er ekspert i alt fra HTML til opsætningen af routere og kodning af mobiltelefoner og videomaskiner. Hvornår indser man at faget er ligeså bredt og indeholder lige så mange fagområder (hvis ikke flere), end f.eks massebetegnelsen "håndværker". Fordi du er murer kan du da ikke male proffesionelt og vice versa. Derfor henregner jeg din kommentar som værende inderligt ligegyldig for debatten, og bare et surt opstød som du af en eller anden grund ikke kunne holde for dig selv.

 • 0
 • 0
Rune Juhl Jacobsen

Skal vi gætte på at Bipjeet Kaur ikke er ekspert i hjemmesider, men at hun ligesom stort set alle andre bruger det software hun er bekendt med, lige meget om andre synes at det er et latterligt valg. Ganske som din egen server hos Dreamhost kører Apache i stedet for nginx, lighttpd eller en anden af de tusinder af webservere.

...og når vi du nu snakker om monokulturer, så er det vist ikke IIS er der synderen her -- http://news.netcraft.com/ rapporterer at Microsoft-webservere har en markedsandel på knapt 16%, og at Apache dominerer med lidt over 65%. Hvem er det der støtter monokulturen her -- dig eller Bipjeet? Hvad med din brug af Google Analytics; er det ikke at støtte en monokultur?

 • 0
 • 0
David Rechnagel Udsen

I har ret I at hvem end der har lavet hjemmesiden ikke kan finde ud af HTML. Og sådan er det vel, men vedkommende har tydeligvis forsøgt selv og bruger ikke et stykke samlet software der allerede findes (såsom Wordpress eller lignende).

Og jeg taler ikke om IIS på webservere, jeg taler om brugen af Windows generelt. Det bør da nage en hver når man ser DSB-informationsskilte eller Rejsekortsautomaten været gået i stå fordi Windows har fået et surt opstød. Tænk på alle de licenspenge DSB skal bruge fordi Windows er den eneste løsning de kender.

 • 0
 • 0
Morten Bulskov

@David - Vi ikke uenige om at den evige satsning på "det sikre valg" i MS ikke er hensigtsmæssig. At Rejsekortets win CE på deres perronstandere er af en antik version er også latterligt.

Min pointe ang. at det er ligegyldigt er udelukkende et udtryk for at det ikke vedkommer denne artikel - Det vigtige her er at vi har et voldsomt problem her i landet når vi sætter en flok IT analfabeter til at bestemme om personer der i forskerkredse anses som værende meget vigtige, gående mod uundværlige, udvises fordi de ikke passer ind i en tilfældig valgt kasse med en titel. Problemet er at man ikke laver individuel sagsbehandling, men udviser folk uden at lytte til de input der kommer fra branchen og fra hendes arbejdsgiver. DET er det der er det væsentlige her. Diskussioner om brug af software er der steder nok vi kan diskutere.

/Morten

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere