Udviklerne jubler: Også farvel til IE6 på crn.dk og comon.dk

It-medierne comon.dk og crn.dk melder sig nu også under fanerne i Version2's kampagne for at få Internet Explorer 6-brugere til at opgradere.

?De sprang jublende op og råbte YES!?

Det var tilsyneladende kun den sidste snert af anstændighed, der forhindrede webudviklerne på de to it-sites crn.dk og comon.dk i at danse på bordene, da chefredaktør Allan Thestrup kom med det glade budskab: At de nu tilslutter sig Version2's kampagne for at få brugerne af den bedagede browser Internet Explorer 6 til at opgradere.

Allan Thestrup oplyser i øvrigt, at brugerne på crn.dk underligt nok er mere konservative end gennemsnittet med hensyn til browservalg, skærmopløsning med videre, hvilket altså også medfører en relativt høj andel IE6-brugere. Så meget desto mere glæder han sig til at få IE6 ryddet af banen.

?Vi er et forholdsvis lille medie, og vi bruger uforholdsmæssig mange ressourcer på at udvikle til noget, der er fortid. Det kommer til at betyde meget for os, når vi når det punkt, hvor vi helt kan se bort fra mængden af IE6-brugere,? fortsætter han. ?Med IE6 er det næsten som i gamle dage, hvor man skulle skrive separat kode til hver browser.?

Også spilsitet 4-play.dk har tilsluttet sig kampagnen.

?Dejligt initiativ I tager jer med henblik på kampen mod Internet Explorer 6.0. I løbet af weekenden (sidste weekend, red.) er vi klar med en en prompt-boks for IE 6.0 brugere,? skriver Allan Eriksen fra 4-play.dk i en mail til Version2.dk.

Skal dit site med i kampagnen? Skriv en mail til redaktion@version2.dk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anonym

Ikke for noget, men for at det ikke skal ligne en hetz imod IE browseren som sådan, skulle man måske indsætte et lille 6-tal i jeres "e" med kryds over.

Jeg bruger ikke selv IE uden til test-formål, men det kunne jo træde nogen over tæerne. Det er jo alene en kamp imod denne ene browserversion.

Ellers er jeg for idéen i kampagnen så længe man stadig tager hensyn til brugerne som brugere (altså oplysningen om skifte/opdatering skal jo hjælpe brugeren, ikke irritere - man kan anlægge en humoristisk vinkel, den kan jeg selv godt lide.)

For ja, der er mange gode grunde til ikke at bruge IE6 mere, helt klart. Både sikkerhedsmæssige og webdesignmæssige.

Bare det.

 • 0
 • 0
#3 Morten K. Thomsen

Nu bliver hundesitet gipote.dk også en del af kampagnen for at få IE6-brugere til at opgradere.

»Vi har fulgt med i artiklerne omkring IE6, og vi har netop besluttet, at vi også vil støtte op om kampagnen. Vi driver en af Danmarks største hunde-hjemmesider for hunde (annoncer, fora, gallerier, mv.) og har flere gange været i medierne, bla. i TV-Avisen. Vi har ca. 70.000 unikke besøgende om måneden, hvoraf ca. 15% bruger IE6 eller (gys) IE5.5,« skriver David Gehling fra gipote.dk i en mail til Version2.

Version2 takker for opbakningen. Morten K. Thomsen, redaktør

 • 0
 • 0
#4 Allan Eriksen

Bliver der fulgt op på sider med hensyn til de deltager aktivt i kampagnen??? for ellers kan alle folk jo tilmelde sig kampagnen...

kan se gipote.dk ikke har en boks for IE 6.0, jeg kan i hvert fald ikke finde den optræder synligt som den burde i dette tilfælde!!!!

 • 0
 • 0
#7 Carsten Gehling

Jeg skrev til Version2, at vi gerne ville støtte op, og bad om instruktioner til, hvad der skulle på. I øvrigt havde vi ingen intentioner om at "reklamere" for det her på siden - det var Mortens eget påfund.

...og så skulle jeg lige passe mit 8-16 job først, men jeg har lige benyttet pendlertiden i toget til at få sat handling bag ordene. Boksen er på nu. Så Morten var lige lidt for hurtigt ude.

Men tak fordi du har fortalt om det her på siden Morten. :-)

Med venlig hilsen

CARSTEN Gehling www.gipote.dk

 • 0
 • 0
#8 Allan Eriksen

Hej Carsten...

Dejlig at se i har fået boksen ind... dog ser det ud for mig den skaber lidt problemer med en menu...

du må endelig sige til hvis du skal have hjælp med at montere den :) kan afsløre den også drillede en smule på 4-play.dk så den blev modificeret lidt...

 • 0
 • 0
#10 Carsten Gehling

Så er den der.

Det interessante ved vores side er, at det er meget "almindelige" brugere, der kommer ind hos os. Dvs. ikke-tekniske brugere. Jeg er spændt på, om vi kan flytte dem, jeg vil holde øje med statistikken det næste stykke tid.

 • Carsten, Gipote.dk
 • 0
 • 0
#12 Allan Eriksen

haha Therese, er da ellers noget af en humoristisk måde at påminde brugeren omkring IE 6.0, jeg kan i hvert fald godt li den :) dog ikke lige noget man skal forvente at se på mine sites, den er en smule overdrevet og vil sikkert skræmme danske uerfarende brugere væk i stedet :D

Carsten < jamen så lidt da :) men ja det bliver spændende at se hvordan det flytter rundt i statistikken efter denne kampagne er bleven skudt igang

 • 0
 • 0
#13 Jan Keller Catalan

Carsten < jamen så lidt da :) men ja det bliver spændende at se hvordan det flytter rundt i statistikken efter denne kampagne er bleven skudt igang

En lille "mellemtid" fra Version2 er, at andelen af IE6 var 17,2% i december, 16,2% i januar og februar og - indtil videre - 15,3% i marts. Det er nok for tidligt at konkludere noget, men det går i den rigtige retning.

Næste projekt er måske besøgendes skærmopløsning (ja ja, jeg ved godt, at det ikke er [i]helt[/i] de samme krav, man kan stille til folks hardware) - ca. en femtedel bruger 1024x768 eller mindre. En overrraskende stor andel bruger 1680x1050. Måske næste kamp efter websites vs mobilsites vs iPhonesites er lille-skærmopløsnings-sites vs stor-skærmopløsnings-sites :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere