Udviklerkonference skal kickstarte danske Facebook-applikationer

Der er brug for et aktivt dansk udviklermiljø omkring Facebook, mener et nystartet it-firma. Derfor arrangerer de nu Danmarks første udviklerkonference for Facebook-applikationer.

Facebook er slået stort igennem i Danmark, men alligevel er det småt med danske firmaer, der udnytter de mange muligheder, det sociale onlinenetværk giver. Det skal en dansk Facebook-udviklerkonference lave om på, lyder det fra arrangørerne i Komfo, et nystartet firma, der har specialiseret sig i at udvikle Facebook-communities for virksomheder.

Rasmus Møller-Nielsen, partner i Komfo, mener, at der er brug for målrettet applikationsudvikling på Facebook-platformen, hvis danske virksomheder skal være bedre til at udnytte mulighederne for eksponering på Facebook.

»Vores mål er at bidrage til et aktivt udviklermiljø i Danmark. I mange andre lande er brugerne aktivt med til at præge udviklingen af Facebook i netop deres land. Sådan et miljø håber vi at få skabt i Danmark, da det øger værdien for både udviklere og brugere af Facebook i Danmark,« siger Rasmus Møller-Nielsen.

Et af hovedformålene med konferencen, som Komfo kalder Facebook Developer Garage Denmark, er også at gøre danske virksomheder mere fortrolige med at repræsentere sig selv på Facebook og derved øge omsætningen.

»Frygten for at blive en del af Facebook er overdrevet. Hvis virksomheden ikke allerede er en del af Facebook, bør den derimod være bekymret. Har den loyale kunder, engagerede medarbejdere og interesserede ansøgere, er brandet allerede i spil. Virksomheden kan vælge at støtte og arbejde med de positive kræfter omkring sit brand på Facebook, og samtidigt konfrontere de negative,« siger Rasmus Møller-Nielsen

Komfo ser et stort potentiale for både virksomheder og brugere både i forhold til jobsøgning og køb af ydelser, der normalt kræver, at man er logget ind på en specifik firmahjemmeside. Her kan målrettet applikationsudvikling være med til at skabe værdi, mener Rasmus Møller-Nielsen.

»Man er fri for at huske en række adgangskoder og hjemmesider og kan i stedet ordne både mobilkontoen og billetbestillingen, når man alligevel har sin Facebook-profil åben«, siger han.

Facebook Developer Garage Denmark finder sted den 8. oktober kl. 17 på ITU i København.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Peter Mogensen

Her til aften kan man i DR TV-avisen hører hvordan forældre i en skole nær Haderslev arbejder på at få Facebook til at være det officielle kommunikationsforum for klassens forældre.

Skolen mener jo (fornuftigt nok) at hvis der er brug for sådan et på en web-side, så bør man bruge Skolekoms "forældre-intra". Men det mente den aktulle far ikke, for "folk var jo på facebook i forvejen".

 • 0
 • 0
#3 Tine Andersen

Altså, at her har vi et site med en masse brugere, det må kunne udnyttes kommercielt, så nu tæsker vi en masse firmaer på ved at foregøgle dem, at her er der et enormt potentielt marked?

Nej- "alle" er ikke på Fjæsbogen, nogen af os har kigget lidt på det med, hvad de må bruge ens oplysninger til. Iøvrigt har jeg intet behov for at møde gamle skolekammerater- eller få en masse nye virtuelle "venner".

Det minder meget om Second Life, hvor firmaerne nærmest stod i kø for at være med og vise flaget (øh deres brand!), men reelt var det vist de færreste, der fik investeringen hjem..?

Måske er jeg for negativ/har ikke set lyset, jeg håber da, at jeg tager fejl.

Mvh Tine

 • 0
 • 0
#5 Jens Mikkelsen

Hejsa

Jeg er så ikke ening.

Second Life havde en masse hype, men faldt til jorden medat brag.

Jeg ved ikke hvad FaceBook lige laver af søgninger og hvordan, men jeg er da stødt på personer fra tidligere liv, som jeg nogen gange har tænkt på, hvad lavede og som jeg nu har fået etableret kontakt til igen.

Jeg tror bestemt at FaceBook er kommet for at blive.

 • 0
 • 0
#6 Anonym

Facebook-absurditeterne drejer sig ikke så meget om facebopok selv, men mere om at samfundet generelt ikke har fundet sine sociale ben i digitaliseringsprocessen.

Det problematiske er ikke kun den grundliggende at facebook åbenlyst manger basal sikkerhedsforståelse, men at man som lemminge flokkes ind i et og samme system.

Hvorfor i alverden skulle man dog gøre noget så tåbeligt og selvdestruktivt? At det så er kontrolleret af en udenlandsk kommerciel entitet.

Manglen er erkendelsen af at det vi diskuterer er hvordan det åbne MARKED og de helt basale demokratiske processer skal fungere !

 • 0
 • 0
#7 Peter Mogensen

Det var vist også det som provokerede mig ved det TV-indslag med en far til et børnehavebarn, der helt ukritisk tog det som en selvfølge at en del af det danske samfunds infrastruktur skulle foregå via Facebook.

Folk har alle dage ukritisk hoppet i diverse "sociale netværk" med samlede ben, men Facebook ser ud til at tage nye højder. Nogle af de tidligere sociale netværks fænomener har dog trods alt kastet relativt anvendelig ting af sig. ICQ viste f.eks. at der var et behov for "Instant Messaging" konceptet. (og nu har vi XMPP), men jeg har ufatteligt svært ved at se hvad Facebook har at bidrage med. Alene det at hver gang nogen referer til noget information man skal se på en side der, så skal man registrere sig finder jeg står i vejen for nogen som helst nytte-effekt. Hvis man har noget, der skal være offentligt tilgængeligt (hvilket det jo er, når millioner af mennesker alligevel kan se det), så læg det dog offentligt og drop at kræve at et privat amerikansk firma skal have folk registreret for at se det.

 • 0
 • 0
#8 Anonym

Helt enig.

Problemet er ikke at nogle mennesker vil dele viden om sig selv med en udvalgt gruppe (og nogle klart deler for meget med for mange på en aldeles uholdbar måde) - det er principielt deres valg og udtryk for en helt naturlige menneskelig adfærd som sociale væsener.

Problemet er at man bilder sig ind at måden det skal ske på er ved at skulle stole på en totalt utroværdig central og endda amerikansk kommerciel konstruktion helt blottet for selv basal sikkerhedsforståelse.

Svigtet finder vi på infrastruktur-siden og arbejdet med at skabe strukturer som muliggør de samfundsmæssige processer uden disse uholdbare strukturer.

Et af problemerne er at det politiske lag er teknologisk inkompetente og ikke i tilstrækkelig grad inddrager kvalificeret rådgivning. Sætinteresserne kører i cirkler om det poltiske system.

Et andet problem er at embedsmandssystemet svigter GROFT i disse år og desideret misinformerer det politiske system. problemet er at de også mangler overblik og derfor lader sig styre af de interesser, de lettest kan se - deres egne i kontrol og detailstyring.

Et tredje problem er mediernes overfladiske og desideret naive dækning af problemstillingerne. Sensationsjournlistisken er ved at underminere demokratiet totalt fordi befolkningen bildes ind at den Ekstra-blads journalistik som dominerer hovedpartne af mediebilledet er udtryk for virkeligheden. Det får en effekt a la "Der evige Jude" - den eksterne potentielle fjende er altid farlige den den man kan se og som objektivt stjæler (spilder) dine penge, din frihed (tiltagende forbud og overvågning) og din sikkerhed (du blotlægges men for selv ingen beskyttelse).

Et fjerde problem er den destruktive symbiose mellem ministerierne og de store infrastrukturspillere, hvor man bytter lovgivningsbaseret magt for at understøtte kommercielle kartelinteresser med reel magt (direkte kontrol) - det ser vi igen og igen, senest i katastrofeeksemplet med VTU og DanId.

Et femte problem er så at de teknisk kompetente er bagud på point. Selv i et forom som Version2 er de fleste jo ikke klar over hvor hundene ligger begravet, men springer til konklusioner uden at se det bredere billede.

Men - når alt det er sagt - så er det en stor udfordring at lave sikre sociale netvæk hvor folk kan overskue både de nødvendige tekniske sikkerhedsmekanismer, afveje de sociale konsekvenser og fordele, samt sikre at det ikke er nemt at misbruge dem kriminelt.

Det er reelt meget nemmere at sikre kommercielle og offentligt relaterede transaktioner, hvor man kan prioritere borgerens sikkerhed 100% eftersom man ved at modparten er kendt og dermed at kriminelle transkationer kan efterforskes og modvirkes uden at underminere borgerens sikkerhed.

Men du kan som almindelig borger ikke gøre meget når bank, teleselskab, MS, Google, Staten og nu også Facebook alle står på skuldrene af hinanden for at skabe lockin og bruge dig som ressource i deres agenda uden respekt for dine behov og rettigheder.

Staten som magtmonopol svigter næsten 100% på disse områder, fordi man INTET gør for borgernes sikkerhed i de værdiskabende transaktioner - tværtimod blotlægges den almindelige borger tvangsmæssigt i samme sekund vedkommende går online.

Infrastrukturen er indrettet på overvågning og kartelkonstruktioner men ikke på sikring eller fri konkurrence for at skabe velstand og velfærd.

Fokuser på det positive - der er masser af rum for forbedring, når der er så åbenlyse fejl og selvdestruktive tilgange til digitalisering.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere