Udvikler stiller React overfor Angular: Hvilket Javascript-framework er bedst?

19. februar 2020 kl. 05:0310
Udvikler stiller React overfor Angular: Hvilket Javascript-framework er bedst?
Illustration: Bigstock/Photosvit.
To af dagens mest populære Javascript-biblioteker har - ikke overraskende - forskellige styrker og svagheder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

React og Angular er i dag blandt de mest populære frameworks indenfor Javascript.

Men hvad er egentlig de to frameworks styrker og svagheder? Kan man kåre en vinder blandt bibliotekerne, eller er det en for simpel tankegang?

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
19. februar 2020 kl. 22:17

Jeg har kun set et enkelt website udviklet med React, så kan på ingen måde sammenligne. Jeg er ret glad for Angular netop på grund af den stramme struktur. Når man er et team der vedligeholder apps er god struktur en stor hjælp i forhold til at gennemskue koden og flowet i app'en og fastholde en ensartet kodestil over hele linjen. I alt som involverer Nodejs og npm løber jeg ofte sur i alle afhængighederne og breaking changes, når man vil opdatere Angular versionen, men det er nok et vilkår..

9
19. februar 2020 kl. 17:26

Man kan sagtens bruge typescript sammen med react nu, så forstår ikke rigtigt hans anke vedr det. Men måske sammenligningen er af ældre dato?

Er selv gået fra angular til react, og har de samme udfordringer med at wrappe mit hoved omkring hooks konceptet. Men udover det, føles react mere let, i forhold til angular der er noget mere stringent. Om man så kan lide det er en smags sag. Men jeg foretrækker efterhånden react, fremfor angular.

8
19. februar 2020 kl. 13:03

han brugte create-react-app ikke reactjs. Jeg bruger react (tidligere Angular) og jeg vil i høj grad sammenligne det med et framework idag.

7
19. februar 2020 kl. 12:48

Man skal naturligvis kun bruge et framework eller library hvis det giver mening.

Når vi alligevel ofte hiver et ind, er det fordi kunden ønsker en bestemt funktionalitet til en lav pris og det skal virke i alle moderne browsere på desktop og mobil uden vi skal teste på 117 devices. Så giver noget som Angular rigtig meget, for holder man sig til standardkomponenterne og virker det på nogle udvalgte devices, plejer det også at virke på resten.

Laver man noget som kun virker i moderne browsere, bliver masser af folk og virksomheder med deres gamle Internet Explorer hurtigt ladt i stikken.

Kunne det gøres så sitet bruger færre ressourcer: Ja. Kunne det gøres mere elegant: Ja. Kunne man lave det så man kan slå Javascript fra: Ofte. Men giver den slags glade kunder og brød på bordet? Ofte ikke. Det skal bare være godt nok til en lav pris. Men kan man lave det på den helt fede måde, skal man naturligvis det.

6
19. februar 2020 kl. 11:14

Når det kommer til udbredte generiske framework/library så vælg ét, hold fast ved det, følg med i udviklingen og bliv god til det. Så skal det nok gå.

Eller lad helt være med at bruge Reactjs eller Angular (eller noget tredje). Disse blev skabt af hhv. Facebook og Google til at løse problemer som to de firmaer har, men som de fleste andre nok ikke har. De to projekter har gjort front-end udvikling til et bloated overkonstrueret rod. Læs evt. interview med "The vanilla JavaScript guy":https://www.pressreader.com/australia/net-magazine/20191128/281612422242424

5
19. februar 2020 kl. 09:20

Til at starte med er det et som man kan eller føler sig hjemme i, er god til eller som man kan få hjælp til. Det kan typisk være det som man allerede bruger i andre produkter.

Man kan sagtens tage et valg efter hvordan det ser ud nu men det kan ændre sig mange gange det næste 1½ år.

Som andre skriver er Angular et framework der dikterer rigtig mange ting mens React er et library der hjælper dig med de ting du beder om.

Når det kommer til udbredte generiske framework/library så vælg ét, hold fast ved det, følg med i udviklingen og bliv god til det. Så skal det nok gå.

3
19. februar 2020 kl. 08:48

Jeg vil også mene at Angular er et framework, der har klare holdninger til hvordan de forskellige dele af fraworket skal bruges, hvorimod React mest er et UI-lib. Selvom der er begyndt at krybe andet funktionalitet ind.

2
19. februar 2020 kl. 08:28

I mit job hvor jeg er deltids webudvikler (det svinger vel mellem 15% og 60% af min tid) er jeg meget glad for vue.js.

Jeg udvikler ikke en app primært som js, men bruger vue til at give mine sider lidt mere interaktivitet og funktionalitet og til det, er det glimrende i mine øjne.

Angular (som jeg har brugt lidt) og React (som jeg kun har læst om) virker som om at de kræver en stor investering af tid for at forstå og vedligeholde den mentale model for hvordan tingene hænger sammen og hvor (i 13 eller 5 filer) tingene skal placeres. Den investering gider jeg ikke når der kan gå uger før jeg får brug for det igen.

Med vue kan jeg, på gammeldags facon, henvise til vue.js filen direkte, deklarere min model direkte i et script tag og bruge felterne direkte i markupen. Ligesom man brugte jQuery i gamle dage.

Jeg vil ikke antyde at vue er "bedre" en de øvrige. Som jeg skriver har jeg meget lidt erfaring med dem, men bare nævne mine erfaringer med vue og hvorfor det passer godt til det arbejde jeg laver.

1
19. februar 2020 kl. 08:17

Sammenligner han ikke et framework, Angular med et UI library, React? Eller har jeg misforstået disse to skabninger fra starten?

Hvis overstående er sandt, hvilket jeg vil påstå, så er det lidt som at sammenligne pærer og... Cocktails? :)