Udvikler? Brug en weekend på at skrive velgørende kode

Hjælp velgørende organisationer med dine evner som udvikler. Sådan lyder opfordringen fra studerende, som har arrangeret en weekend med ’hacks of kindness’.

Kan du kode - eller er god til webdesign og grafik - kan du bruge dine evner til at hjælpe.

Det er grundtanken bag den internationale bevægelse RHoK - Random Hacks of Kindness - som også har en udløber i Aarhus. Her har foreningen Unity for de it-studerende på Aarhus Universitet arrangeret en weekend med velgørende kode den 1.-2. december.

Tanken er at samles og gå i gang fra en ende af med de forslag til it-løsninger, som velgørende og non-profit organisationer har på ønskelisten. Der er - takket været sponsorer - mad og drikke til deltagerne, som også kan møde op fredag den 30. november og se projekterne an.

I løbet af weekenden vil der blive kodet på livet løs, og der vil være præmier til de bedste løsninger - samt titlen 'rhokstars' til vinderne.

Der er plads til 80 udviklere og grafikere til arrangementet, som finder sted på Katrinebjerg på Aarhus Universitet. Læs mere om projektet på på rhok.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Per Sikker Hansen

Det ser spændende ud, og er utroligt nemt solgt.

Men hvad er det rent faktisk for nogle ting man skal hacke? For når jeg kigger på rhok.org (som rhok.dk anbefaler en at kigge videre på for mere information om selve projektet), og tjekker hvilke løsninger det er, RHoK skaber, så er det ikke ligefrem altruistisk eller nødhjælp det, der kommer frem.

Det aller første projekt på listen når man klikker ind, er en måde at sælge North Face jakker på. Jeg må beklage at meddele, at der er en meget svag forbindelse imellem "random hacks of kindness" og "lav gratis profit-skabende software til tilfældige multinationale virksomheder". Listen fortsætter med adskillige flere North Face projekter.

Hvad har ubetalt udvikling af salg af mærkevarejakker i vestlige lande at gøre med velgørenhed? Det er jo ren humbug.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere