Udvalg tvinger regeringen til at stramme op på datasikkerhed

Efter de seneste sager om datalæk og lemfældig omgang med data i det offentlige skal der nu strammes op på datasikkerheden.

Et samlet kulturudvalg og retsudvalg i Folketinget har udarbejdet en fælles beretning, der pålægger regeringen en række tiltag til at skrue op for den hjemlige datasikkerhed, det skriver Politiken.dk

Det sker, efter at historier om ubeskyttede kørekortsregistre hos Rigspolitiet, CPR-numre til fri afbenyttelse på kommunale hjemmesider og salg af kendtes kreditkortoplysninger på det seneste har ramt overskrifterne.

»I lyset af, at en stadig større del af kommunikationen mellem borgere, virksomheder og myndigheder foregår digitalt (...), er det altafgørende for såvel borgernes privatliv som tillid til den fortsatte digitalisering (...), at sikkerheden omkring disse data matcher trusselsniveauet,« lyder det i beretningen fra kultur- og retsudvalgene.

Forpligtes til at forbedre datatilsynet

Dermed forpligter folketingsudvalgene blandt andet regeringen til øjeblikkeligt at indkalde til forhandlinger om at styrke Datatilsynet. De to udvalg tvinger nu justitsminister Karen Hækkerup (S) til at udvide den igangværende Se-og-Hør-undersøgelse »til at omfatte alle områder, hvor der opbevares personfølsomme oplysninger og data«.

Hun mener dog, at regeringen allerede har været aktiv på området efter Nets-sagen.

»Som jeg har sagt mange gange før, er jeg fuldstændig parat til at indføre stærkere tilsyn, ny lovgivning, skrappere krav eller noget helt fjerde, hvis der er behov for det. Men jeg mener fortsat, at der kan være god fornuft i, at politiets og øvrige myndigheders undersøgelser i første omgang stiller diagnosen, og at vi så derefter i fællesskab drøfter kuren,« skriver Karen Hækkerup i en e-mail til Politiken

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anders Jakobsen

Jeppe Mikkelsen, It ordfører for de radikale, hvorfor skulle det være oppositionen der skal tvinge Jer til de tiltag? Her på Version2 slog du dig op som en der ville tale borgernes sag i statens beslutninger omkring registrering og alligevel er det oppositionen, der skal tvinge forbedringer for borgerne igennem.

Forskellen imellem dig og mig er at du rent faktisk er valgt til at tage beslutninger på mine vegne (og ja, jeg stemte på dit parti sidste gang), mens jeg er begrænset til at lufte min mening. Jeg har spurgt mange gange og spørger igen: Du har retorikken i orden som debattør, men som politiker, hvad har du rent faktisk gjort?

Det er en stor skam og skamplet på de regeringsduelige partier at det er yderpartierne EL og DF som gang på gang står på den rigtige side i de mest principielle og vidtrækkende beslutninger der tages i Folketinget i denne valgperiode (statslig overvågning af borgere, borgernes mulighed for indsigt i staten osv) og det bliver stadig sværere og sværere at stemme på partier der har fornuftig politik på det økonomiske område og i forholdet til omverden, når de samme partier i den grad svigter på de områder som vil definere forholdet imellem borgere og staten også om 20-30år,

  • 11
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere