Udstyr hos YouSee-kunder dækker snart Danmark med gigantisk wifi-net

6. marts 2014 kl. 06:2952
Yousees kunder får nu opgraderet hardwaren, så andre får adgang til et separat wifi-hotspot via modemmet. Op mod 100.000 modemmer er allerede aktive.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

For øjeblikket er YouSee i fuld gang med at opdatere software i wifi-modemmer, som står hos virksomhedens kunder landet over. Efterhånden som sofwaren bliver opdateret, bliver der også åbnet for et separat wifi-hotspot hos kunden, som andre YouSee-kunder kvit og frit kan tilgå, når de er på farten. YouSee kalder produktet for YouSee Wifi-spot. Virksomheden startede med at teste det lokalt i 2013, men er nu nået halvvejs med at rulle det ud over flere dele af landet, nemlig de områder, YouSee dækker.

Afdelingsdirektør hos YouSee Bredbånd Eva Tetsche vurderer, at et sted mellem 50.000 og 100.000 kunders hardware er blevet opdateret, og dermed indgår de som en aktiv del af YouSee wifi-spot-produktet.

»Vi tænker det som et supplement til mobilt bredbånd. Det er jo ikke et sammenhængende netværk (som mobilt bredbånd, red.), hvor man kan bevæge sig omkring og være på. Man vil ryge af og på. Det er to brugeroplevelser. Det er primært, så man kan sidde på en café eller ved naboen og kan gå på uden at skulle have fat i en trådløs netværkskode. Man kan spare på sin mobile datatrafik. Og som mobiludbyder kan vi jo også lave mobile-offload,« siger hun og henviser til, at det er billigere for YouSee, der også har en forretning inden for mobiltelefoni, at sende datatrafik via wifi-opkoblingerne end via telenettet.

Ikke alle YouSee-kunder

Det er ikke alle YouSees kunder, der i første omgang får forvandlet deres hardware til et åbent wifi-hotspot. Det er nemlig ikke alle typer hardware, der understøtter det. Eva Tetsche forventer, at når den nuværende opdateringsrunde er afsluttet i slutningen af marts eller begyndelsen af april, vil der være omkring 200.000 aktive hotspots, hvilket svarer til cirka halvdelen af YouSees bredbåndskunder. Og efterhånden som de resterende kunder får udskiftet deres hardware med noget, der understøtter den bagvedliggende teknik, vil resten af YouSees kunder løbende komme til at indgå i wifi-hotspot-produktet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ønsker en kunde ikke, at YouSee-modemmet i vindueskarmen skal være en del af det åbne net, er det muligt at blive fri. Men udgangspunktet er, at YouSees kunder ikke er blevet spurgt, om de vil indgå i nettet.

»Hvis vi havde valgt, at kunderne aktivt skulle melde sig til, så tænker vi, at vi måske - på en god dag - var kommet op på en 10-15 pct., der syntes, det var en god idé. nu gør vi det den anden vej rundt. Så håber vi, det er maks. 10 procent, der melder sig fra,« siger Eva Tetsche og tilføjer:

»Det er jo altid sådan med ny teknologi, at kunderne hellere vil sige nej til det, fordi de ikke helt ved, hvad det er. Men i virkeligheden er det måske måden at få kunderne til at ændre vaner og til at bruge ny teknologi. Ved at stille det til rådighed. Kunderne kan altid melde det fra. Det er bare at kontakte os og sige, at det ønsker de ikke at være en del af.«

Hvad med sikkerheden?

I forhold til datasikkerheden skulle der ikke være noget at komme efter. Eva Tetsche fortæller, at det åbne wifi - som altså ikke er mere åbent, end at det kun er YouSee-kunder, der kan få internetadgang - opererer på et separat trådløst netværk med eget SSID, som er isoleret fra det private netværk hos kunden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden sikkerhedsmæssig problemstilling kunne være, at andre slet og ret misbruger adgangen til wifi’et til at begå ulovligheder via nettet. Men den går heller ikke, da det er nødvendigt for YouSee-kunder at logge ind via en webformular, før der åbnes op for det øvrige internet.

»Det kan aldrig komme den enkelte kunde til skade. Vi kan altid identificere den kunde, der har været på. Vi logger brugeren til bruger-ID. Det er også noget med terrorlovgivningen, det skal vi simpelthen gøre. Så kunderne behøver ikke være nervøse for det sikkerhedsmæssige,« siger Eva Tetsche.

Hvad med båndbredden?

Derudover lægger YouSee 10 Mbit/s oven i kundernes båndbredde, som er dedikeret til den ekstra wifi-trafik. Så heller ikke båndbreddemæssigt skulle der være noget at bemærke, når 'fremmede' kobler sig på det trådløse net.

Der kan dog være et lille 'men' i den sammenhæng. For wifi-båndbredden, som kunden har tilgængelig privat, kan nemlig godt risikere at blive påvirket, når andre kobler på wifi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

YouSee har imidlertid lagt en maksimal hastighed på 10 Mbit/s ind i forhold til, hvor meget udefrakommende på det separate åbne wifi-net kan bruge. Derudover kan hver enkelt opkobling til dette SSID maksimalt bruge 4 Mbit/s.

Og skulle det alligevel vise sig, at andre æder for meget af wifi-båndbredden hos kunderne, så har YouSee mulighed for at prioritere de private brugeres trafik, fortæller Eva Tetsche.

Rækkevidden på det - for YouSee-kunder - åbne wifi-net forventer hun vil blive op til 75 meter, alt efter hvor hardwaren står.

»Står det bag fire betonvægge, vil det jo ikke være 75 meter, men står det i vinduet i et parcelhus, så vil det kunne række rimeligt langt. Så op til 75 meter.«

Dækningskort er ikke SÅ præcist

Det er muligt på YouSees dækningskort for produktet af følge med, efterhånden som der bliver tændt for tilgængelige SSID'er i YouSee wifi-spot. Og har man af en eller anden grund ikke lyst til, at naboen eller andre skal vide, man bruger YouSee, så skulle der være en vis form for privatliv forbundet med dækningskortet også.

»Det har vi tænkt lidt over. Vi mener ikke, vi går så tæt på, at man ligefrem kan se, det er nummer tre på hjørnet,« siger Eva Tetsche og tilføjer:

»Men at man kan se, at i dette område er der tilpas mange hotspots til, at det er interessant.«

52 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
52
26. marts 2014 kl. 17:31

Først vil jeg sige jeg syntes dette er en go iden med Yousee wifi-spot, men sikkerhede skal være i orden. Jeg har den hastighed jeg skal have og er meget glad for mit Yousee internet. :-) Har været på et sikkerheds seminar i dag hvor der blev sagt der var mulighed for at logge på kundens netværk fra Yousee wifi-spot grundet en fejl i ip version 6 opsætningen. Er der nogel der ved noget mere om dette? Og Yousee det var nok en go ide at komme med en melding om denne fejl.

Jeg har bedt Yousee slukke for mit Yousee wifi-spot til de kan garantere for sikkerheden er ok. Niels

50
12. marts 2014 kl. 09:58

ser heller ikke nogen nævne at det her kommer til at gå ud over dit trådløse hvis du kun bruger det, da 2.4Ghz båndet ikke kan trække meget mere end 15-20Mbit på de her netgear routere..

49
12. marts 2014 kl. 09:52

det er mega smart i opgange, hvor wifi signalet umuligt kommer ud til gaden, men det hjælper til at oversplatte 2.4Ghz båndet med yousee wifi-spot .. og alle i opgangen er på yousee fordi de har tvunget kabeltv fra dem fra bygningen anyways..

47
10. marts 2014 kl. 19:23

Jeg har en kabel forbindelse fra Yousee og har den fulde pakke, det betyder at min forbindelse er blevet halveret i forhold til den fulde pakke. Jeg har bedt om at få lukket for denne hotspot, men det lader til at YouSee ikke bare kan slå det fra. Jeg har været i kontakt med YouSee support og de siger at det er slået fra, men jeg har forklaret dem, at det forsat køre videre og at man kan logge sig på det uden problemer og man bliver ikke mødt med hverken password eller anden beskyttelse, det betyder at alle en hver der er i nærheden af hvor jeg bor kan kobble sig på mit netværk.

Jeg mener at Yousee har et mega problem og hvad sker der hvis nogle logger ind og misbruger min forbindelse.

46
7. marts 2014 kl. 21:13

... eller bliver trafikken krypteret i routeren og sendt frem til et knudepunkt hos TDC, for at blive dekrypteret inden det kommer ud på nettet?

42
6. marts 2014 kl. 23:38

Bliver man som yousee kunde kompenseret for det ekstra standbystrømforbrug ens routeren har, når den skal agere offentligt hot spot?

44
7. marts 2014 kl. 00:29

OH yes, jeg er sikker på at de refunderer mindst halvdelen af din mdr. ydelse ^^

Har selv Yousee, og er umiddelbart meget tilfreds. Har haft det i 3 mdr. og er altid lidt over den lovede hastighed (60/12 lavet til 48/24).

Tror alle har Yousee internet her i området hvor jeg bor, så resultatet af dette vil jo bare være at vi kan roame rundt hos hindanden, og bruge hindandens net uden at spørge om lov... sær ide sigh

41
6. marts 2014 kl. 21:10

Nu har YouSee en del modemmer ifølge http://yousee.dk/Hjaelp_og_Support/Bredbaand/Opsaetning/YouSee_modemmer.aspx

En af dem er Netgear CG3200.

Ifølge http://wiki.openwrt.org/inbox/toh/netgear.cg3200så er der sandsynligvis nogen her fra DK, som har taget et nærmere kig indeni. Det kunne selvfølgelig være interessant om vedkommende er kommet videre med at lægge openwrt på den. :-)

Eller måske er der nogen af jer, som er 1337 og har mod på det. Selvfølgelig med forbehold for, hvem der ejer selve modemmet - yousee eller kunden - og derfor om man må det eller ej. Fx kan man som andre skriver ændre konfigurationen - fx mellem nat og bridge. På YouSee-siden står der også:

Her kan du læse om alle de modemmer, YouSee <strong>sælger</strong> eller tidligere har solgt. Klik på dit modems navn og få mere information.

40
6. marts 2014 kl. 20:47

De skriver at "wifi netværket" er adskilt med resten, men hvad med den eksterne ip, er det samme eksterne IP som gæster lander på?

Hvis det er, hvordan vil de så adskille, hvis gæsten laver noget skidt ude på nettet?

Jeg er ekstra glad for min bridge mode nu, da jeg kan læse i Yousee's forum, at folk som havde frameldt sig det, alligevel har fået det.

39
6. marts 2014 kl. 18:21

Hvor lang tid tror I der går til vi har billeder af hardware modificeret routers så deres wifi ikke kan tændes/ikke har antenne?

Jeg har et nas mm stående på mit private netværk, ting som jeg ikke har lyst til at dele med resten af verden såfremt der skulle være en fejl i en router (hvilket jo ALDRIG er set før).

Jeg meldte i øvrigt straks fra da jeg fik emailen, har aldrig hørt fra dem siden og endte på en flot 404 side og fik en bekræftelses email på min besked var modtaget...

hvor er min skruetrækker...

37
6. marts 2014 kl. 18:08

Eller "downgradet" afhængig af øjnene der ser.

Det er altså kun 6. marts, der er 26 dage til den slags artikler er sjove.

Jeg har svært ved at overskue det juridiske i det her. Har jeg ikke selv ret til at bestemme, hvad der bliver broadcasted og delt fra min egen matrikel?

35
6. marts 2014 kl. 16:49

Det er ikke noget jeg bryder mig om. Først og fremmest mener jeg det er et sikkerhedshul til at folk med den rette snilde kan få afgang til mit private netværk. 2. Får i forvejen ikke den hastighed jeg betaler for i primetime. Så de burde fikse det først og fremmest. 3. Og så tager åbenbart utrolig lang tid at få det frameldt. I mellem tiden må man leve med endnu sløver net plus lagg ingame i spil på grund af det. Og hvad med folks fair use grænse? Syns ikke jeg kunne finde nogle steder i teksten de nævner om den vil blive påvirket.

36
6. marts 2014 kl. 18:04

jeg synes også det her er noget lort.

Men alle de som brokker sig over deres båndbredde, bør lige teste med kabel inden de brøler for højt, der er jo ingen i KBH der kan trække 100Mbit på 2,4GHz frekvensen, så tjek lige om jeres problemer er trådløse eller er hos yousee.

Hvis de er trådløse er det vel bare endnu mere grund til at hade dette nye produkt.

38
6. marts 2014 kl. 18:15

Mine stationære er kablet. med skærmet cat5e kabler. får stadig mellem 2 og 8 mbit i download i primetime. Hvilket nettop gør jeg er pænt utilfreds med yousee presser sådan et tiltag ned over deres kunder. når de ikke engang kan levere den 60/12 jeg betaler for

28
6. marts 2014 kl. 13:26

Hvis det er for besværligt at slå wifi fra kan jeg godt sælge dig en foliekasse til din router :)

Jeg er også yousee kunde og 1½ km fra søerne. Jeg har valgt 60/12 bland selv, og de leverer det ca når jeg måler det på http://bredbaandsmaaleren.dk/maaler.html (kl 1730 i går eftermiddags) - En gang i mellem falder min forbindelse af i et par sekunder. Det sker ikke ret tit, men det er super belastende. Wifi-delen af netgear-routeren virker som den skal, hvis man kan acceptere at man skal sætte sit wifi op på deres hjemmeside. Jeg bryder mig ikke om at ALLE kan logge ind på routeren over lan. Jeg syntes jeg får en ok service, men jeg ville hellere bare nøjes med at købe en internet forbindelse, måske lidt billigere.

27
6. marts 2014 kl. 13:22

at trace stort set alle mobiltelefoner i Danmark detaljeret. Monstro dette er YouSee's helt egen idé ?

30
6. marts 2014 kl. 13:57

Næh, det kan man allerede fra mobil master af. Og da diverse stats tjenester sidder og lyter på al kommunikation, mon ikke så de kan afkode a-gps også. Glem alt om privatliv hvis du har en mobiltelefon. (og en bil med nummerplade hvis du bor i England)

25
6. marts 2014 kl. 13:02

Er jeg den eneste, der er rigtig glad for, at jeg IKKE er Yousee kunde?

Det lyder som noget der ville få mig til at opsige mit abonnement og finde noget andet. Gad vide om de har tænkt sig at gøre det samme med TDC Duo (deres alm. ADSL forbindelse), for så er jeg smuttet.

26
6. marts 2014 kl. 13:19

Hvis man vil ha det hele, koster det lidt besvær :)

Jeg har YouSee Kabel Internet fordi de, som de eneste, kan give mig mere end de sølle 5-10 mBit op og ned; 60/12 har jeg; og der bliver den, for det meste.

33
6. marts 2014 kl. 15:21

Så du er kunde i den butik, der bevist vil tilsikre at du aldrig får højere hastighed...

Jeg er netop ikke kunde hos TDC, hvis ikke det var tydeligt. :)

24
6. marts 2014 kl. 12:54

Hej, Havde det ikke været mere spændende, hvis YouSee havde koblet sig på et af de eksisterende WIFI delenetværk som f.eks. fon.com?

Mvh, Martin

17
6. marts 2014 kl. 11:18

Min billige router (fra stofa) har kun en radio. Hvis en enhed på det netværk, kommer ud i yderkanten af dækningsområdet, falder hastigheden for alle på nettet - også dem der sidder tæt på routeren. Men hvis det offentlige net er på en separat radio, burde det vel ikke være et problem?

Enten betyder det, at de sætter en tykkere vandslange, eller også vil en opgradering til en større pakke kunne give mig den hastighed, som de påstår at jeg har nu. De fastholder, at alt er i orden hos mig og i mit område. De 10 MBit, der mangler, må være min egen fantasi.

11
6. marts 2014 kl. 10:34

De lægger 10MBit/s oven i forbindelsen for at jeg som betalende kunde ikke bliver belastet..

Jeg har en forbindelse der ligger ca. 20Mbit under det lovede - hvordan vil de lægge 10MBit/s oven i den? (har en 100/20 der er blandet til en 80/40).

Det er godt nok noget svineri at de aktiverer det uden at melde det ud til kunderne..

10
6. marts 2014 kl. 10:17

Jeg ønsker ikke at deltage i den slags, det giver en alt for stor usikkerhed at fremmede har adgang til min router.

Men man kan vel slå det fra, så man ikke behøver have sin router i en metalkasse.

Jeg ved heller ikke hvad jeg skal bruge 10 ekstra Mbit til, de 30 jeg har er rigeligt.

Godt nok er det smart, men sikkert? Næppe, uanset de påstår noget andet.

Når man, som jeg, bor næsten lige over for PET, er der jo også gode muligheder for at blive anvendt som en slags forsøgsdyr, hvilket jeg heller ikke ønsker at være.

Man har jo før hørt om hackede wifi netværk..

34
6. marts 2014 kl. 16:41

Godt nok er det smart, men sikkert? Næppe, uanset de påstår noget andet.

Det er kun en fordel hvis det ikke er sikkert! Efter det er hacket kan man rulle et Darknet ud over YouSee, gratis ;-)

Skräk-scenariet, ja, det ".. er også noget med terrorlovgivningen, ..", nemlig at nogen misbruger det indbyggede "NSA-interface*" til eet eller andet uönsket, umoralsk eller ulovligt og at Myndighederne samtidigt er overbeviste om at udstyret er sikkert til med sikkerhed at identificere ejeren. Som så kommer på "no-fly-listen" ... eller värre.

*) Slap crypto, software fejl, default firmware passwords e.t.c. som den type 10-kroners routere betänkeligt ofte kommer med fra fabrikken.

8
6. marts 2014 kl. 09:55

TDC kan ikke engang levere 10 Mbit/s på addressen i første omgang, i storkøbenhavn. Så hvordan de vil lægge yderligere 10 oven i gad jeg godt vide. For dem vil jeg da gerne selv have.

"dækker snart Danmark med gigantisk wifi-net" er vel en sandhed med store modifikationer. For hele udkantsdanmark, som her i storkøbenhavn, har da ikke engang 10 Mbit/s til at starte med.

6
6. marts 2014 kl. 09:33

Har yousee tænkt på hvad det gør ved rf miljøet i en opgang. Der er allerede kamp om de 3 kanaler på 2.4ghz og tror ikke de vil bruge 5ghz pga. Den dårlige rækkevidde. Hvad sker der i et bolig område med et allerede proppet rf miljø på 2.4ghz når alle yousee routere tænder for et ekstra ssid?

15
6. marts 2014 kl. 10:58

Det giver ikke rigtig så store problemer med hensyn til kanalerne hvor mange SSID som der er. Der er ikke meget idle trafik. Belastningen på de kanaler der er kan naturligvis blive højere hvis der er flere der begynder at bruge dem.

5
6. marts 2014 kl. 09:32

Michael - du har ikke yousee trio vel? - bare husk at hvis du har TV kørende samtidig med du måler - såååå er der knap så meget hul igennem. Dit TV-signal river rask væk 12Mbit per TV-enhed af den forbindelse.

7
6. marts 2014 kl. 09:42

Nej, jeg har ikke TDC Trio. Og hvis TV kører er det de 'kabel-tv'-baserede kanaler. Og selv om det modsatte var tilfældet er der langt fra 60 til 5-6 megabit.

P.t. er forbindelsen stabil men langsom. Tidligere på året var det ustabilt og langsomt - så Yousee skal ha' at det går den rigtige vej...

3
6. marts 2014 kl. 09:28

Jeg og mange andre (i følge Yousee's forum) har så problemer med at få den lovede båndbredde - specielt i primetime. Med Yousee's egen båndbredde måler får jeg oftest 5-8 megabit i download ud af de 60 der bliver betalt for. Min boligs placering betyder nok at tiltaget ikke får de store konsekvenser for mig personligt, men for andre kunne det godt blive et problem.

14
6. marts 2014 kl. 10:55

Jeg og mange andre (i følge Yousee's forum) har så problemer med at få den lovede båndbredde - specielt i primetime. Med Yousee's egen båndbredde måler får jeg oftest 5-8 megabit i download ud af de 60 der bliver betalt for

Ærgerligt :(.

Ikke for at gnide salt i såret, men jeg ligger for det meste en anelse over den lovede båndbredde, og jeg bor i sidste opgang, i sidste ejendom, på én lang streng.

Det har tidligere givet problemer med TV-signal, men blev fikset af en tekniker da jeg reklamerede over det, før vi fik bredbånd via YouSee. Ved ikke præcist hvad han gjorde, men han var i flere af samleboksene på strengen, før det blev løst.

Hvordan ser signalstyrke og -kvalitet ud på dit TV? Ved ikke om det kan være en indikator for din dårlige båndbredde, eller om det er YouSee's net der er overbelastet i dit område? Hvis selve signalet er dårligt, burde du i hvert fald kunne forlange at få det fikset.

2
6. marts 2014 kl. 09:20

Forskellen er kun at det er mig der har ansvaret for om andre misbruger det. Men det er ikke noget problem, da jeg kun udlevere krybtesringsnøglen til folk jeg stoler på. Og så kan de ikke bruge mit hotspot hvis jeg ikke har tændt det, eller ikke er i nærheden.(Men det er også fint, set fra mig af)

1
6. marts 2014 kl. 09:06

med at få noget brugbart ud af det , min netgear kan dårligt når fra stue til første 1sal , så den er blevet udskiftet med andet.

Gad vide om de tænder Wireless når man aktivt har disablet det.

4
6. marts 2014 kl. 09:32

Jep det gør de, og du har ikke nogle mulighed for selv at slå det fra udover at sætte den i bridge mode. Der gik 3 uger fra jeg prøvede at framelde mig ordningen til de endelig reagerede. Prøvede igemmen deres formular 2 gang og fik et sagsnr. hver gang ingen reaktion. Derefter et indlæg på deres forum igen kommentar. Til sidst en sur kommentar på trustpilot, og det var først den de reagerede på. Gad ikke deres telefon support da man jo nemt sider i kø i 30 min., og kommer til at snakke med en der alligevel ikke kan forslå andet en at genstart ens router :)

Har ikke efterfølgende prøvet at slå den fra brige mode for at tjek om den nu virklig er frameldt, da mit internet aldrig har været mere stabil efter at jeg bruger min egen router. Bare synd man skal bruge penge og strøm på det når det jo egentlig var med i prisen.

Skal lige siges at jeg har en Cisco epc3925, ved ikke hvordan netgear routeren opføre sig. Men fandt løsningen med bridge mode på et hollandsk forum, de køre nemlig med det samme hos udbyderen ziggo og der havde deres tekniker indrømmet at de ikke kunne slå wifi funktion fra med mindre man satte den i bridge mode. Ved dog ikke om det også gælder i Danmark.

45
7. marts 2014 kl. 15:00

her kan du deaktivere yousees ssid; http://router_ip/Rg802dot11GuestNetwork.asp

Hvordan mon de har tænkt sig at håndtere indtrængen på andres systemer og hentning af børneporno og ulovlige downloads. Det synes jeg ikke jeg kan se noget sted, men måske har jeg ikke læst materialet grundigt nok? Men om ikke andet kan man da fortælle med et skuldertræk "at nogen andre nok har brugt forbindelsen" ...

12
6. marts 2014 kl. 10:49

Jep det gør de, og du har ikke nogle mulighed for selv at slå det fra udover at sætte den i bridge mode.

Ha ha, nice. Jeg har min YouSee-router i bridge mode og en Cisco-router bagved. Det medfører samtidig at WiFi ikke kan bruges.

Jeg ringede til YouSee for at sikre mig, at deres initiativ ikke sætter routeren tilbage i NAT-mode (for at kunne slå WiFi til igen).

Blev forsikret om at jeg ikke ville komme til at mærke det, da der var tale om en "helt separat forbindelse" (interessant!). Prøvede at indvende at jeg ikke mente WiFi fungerede overhovedet, når routeren er i bridge-mode, og den derfor ikke ville kunne blive hotspot.

Well, nu må vi ses. Jeg tipper at YouSee blæser på min bridge-mode, sætter den tilbage til default og ruller hotspot på. Any takers? ;-)

23
6. marts 2014 kl. 12:51

Ganske som Rasmus har jeg også den Yousee router i BridgeMode (DMZ) med egen DD-WRTm, til al konfiguration og routing.

Jeg har sagt til YouSee (udfyldt deres formular) at de ikke skal rulle Wifi Spot ud på min Router; jeg tør simpelthen ikke. Hver gang de har været inde og pille, har de rullet indstillingerne tilbage. 15 Port forwarding regler væk, to gange nu. Helt ærlig, altså :(

Og jeg ser nu at Hoder ikke har oplevet det. Meget positivt!