Udspekuleret kildekode-trick sendte 'Forbrydelsen'-seere på vildspor

DR afslørede falsk morder i kildekoden bag 'Forbrydelsens' website, hvor kommentarerne fremstod som raffineret røgslør. Læs, hvor udspekuleret planen i virkeligheden var.

Er du blandt de knap 2 millioner danskere, der søndag efter søndag har fulgt med i DR's kriminalserie 'Forbrydelsen III', ved du nu, at Robert Zeuten ikke var morderen.

Robert Zeuten, der i serien er chef for familiekoncernen Zeeland, var ellers af mange blevet spået som gerningsmanden, ikke mindst fordi den opmærksomme twitterbruger Bertel Torp havde fundet følgende interessante kommentar i kildekoden til DR's særlige Forbrydelsen-site:

Her står der i en af kommentarfelterne blandt koderne 'morder', hvorefter Robert Zeutens navn kommer frem nedenunder.

Nu viser det sig, at kommentaren var plantet af DR for at skabe maksimal mystik om, hvem morderen var. Og DR spillede kortene forbilledligt efter Bertel Torps afsløring på Twitter.

»Selvfølgelig laver vi ikke sådan en brøler. Vi er jo ikke idioter,« udtalte seriens producent Piv Bernth således til DR Kultur.

Læs også: Afslører dr.dk's kildekode morderen i 'Forbrydelsen 3'?

Umiddelbart efter Twitter-brugeren Bertel Torps afsløring bredte nyheden sig som en steppebrand på de elektroniske medier, og det endte med, at DR tog hele 'Forbrydelsen'-sitet offline.

Da sitet igen kom online, var der ændret i kildekoden, så man skulle få indtryk af, at nogen havde fået kolde fødder og efterfølgende ændret i kommentarerne. Men det var altså ikke tilfældet.

Læs også: Hakker ‘Forbrydelsen’, når du ser den live på dr.dk? Nu er løsningen på vej

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikkel Mortensen

Nu viser det sig, at kommentaren var plantet af DR (...)

Jeg tror I lægger aaaalt for meget i det.

Mit mest kvalificerede bud er at man har haft et ekstra dummy-link i sin menustruktur for at se at den så ud som den skal når man en dag kunne offentliggøre morderen. Udvikleren har selvfølgelig ikke vidst hvem morderen var og derfor blot linket til en eller anden mere eller mindre tilfældig side. Fordi en eller anden irriterende chef skiftevis har villet se menuen med/uden menupunktet, så har det blot været udkommenteret i stedet for helt at blive fjernet.

Bum. Så blev det mysterium afdækket.

 • 11
 • 5
#5 Mads Grøftehauge

Uanset hvad, er der næppe belæg for at sige "Nu viser det sig, at kommentaren var plantet af DR". Hvis nu den gode Bertel havde være producerens fætter, kunne vi måske snakke conspiracy, men han er en nørd, der scanner webdata for sjov, så Mikkel Mortensens teori er nok mere sandsynlig. Desværre, det kunne ellers have været ret fantastisk. Men DR holder sig jo stadig til at reklamere for serien på deres noget mindre udspekulerede måde: At omtale den i prime time i TV-Avisen, som om det var rigtige nyheder. Og dermed i øvrigt sandsynligvis skade TVAs troværdighed mere på langt sigt, end de gavner Drama på kort sigt.

 • 4
 • 0
#8 Peter D Hansen

Mere ren konspiration:

Oprindeligt var Robert Zeuthen tiltænkt at være morderen.

Da navnet i kildekoden blev "afsløret" har DR i en fart indspillet et nyt alternativt afsnit 10 med ændret morder.

Ville det ikke være meget mere sandsynligt at PET og Justitsministeriet ville dække over selveste Robert Zeuthen end bare en personlig assistent?

 • 0
 • 0
#9 Søren Larsen

»Selvfølgelig laver vi ikke sådan en brøler. Vi er jo ikke idioter,« udtalte seriens producent Piv Bernth således til DR Kultur.

Eller også var de idioter og havde lavet en brøler, som så nu maskeres som en "udspekuleret plan"!

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere