En særlig spionagekampagne har ramt adskillige internationale topchefer i industrien og muligvis kompromitteret forretningshemmeligheder på vedkommendes computere.
Overvågningen er foregået via en række unavngivne asiatiske luksushotellers trådløse netværk, som ellers bliver betragtet som private og sikre. Det fastslår en rapport fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab ifølge nyhedsbureauet Reuters.
»Angriberne går efter meget specifikke individer, som bør være opmærksomme på værdien af deres information og tage kraftige tiltag for at beskytte den,« siger sikkerhedsresearcher hos Kaspersky Lab Kurt Baumgartner til Reuters.
Sikkerhedsfirmaet har ikke offentliggjort navnene på de ramte topchefer, men det drejer sig tilsyneladende om personer inden for bil-, kosmetik-, kemi- og militærindustrien.
Når gæsterne oplyser deres efternavn og værelsesnummer under login til deres hotelværelses trådløse netværk, bliver gæsterne narret til at downloade falske opdateringer til kendt software som Adobe Flash, Google Toolbar og Microsoft Messenger.
Fordi kompromitteringen sker under login-processen, hjælper det ifølge rapporten ikke at kryptere kommunikationen efterfølgende.
Hackerne bruger blandt andet avanceret software til at keylogge gæsterne og bryde kryptering med. Efter angrebene har hackerne slettet værktøjerne fra hotelnetværket for at fjerne deres spor.
90 pct. af ofrene for angrebene kommer fra Japan, Taiwan, Kina, Rusland og Sydkorea.
Det er ifølge rapporten stadig et mysterium, hvordan hackerne kender deres ofres præcise rejseplan, hvilket kan tyde på, at der er tale om en større kompromittering af hotelkædernes it-systemer.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.