Ny SSD selvdestruerer som i 'Mission Impossible'

Video: En ny SSD er udstyret med to knapper: Den grønne overskriver alle data, men er det ikke nok, har den røde knap et mere spektakulært show på programmet.

En ny SATA SSD fra den kinesiske virksomhed Runcore tilbyder nu den ultimative form for databeskyttelse. Harddisken InVincible kan nemlig slette alle data eller fysisk destruere sig selv ved et tryk på en knap. Det skriver The Register.

Harddisken, som tilbyder op til 512 gigabyte data, er udstyret med en rød og en grøn knap. Den grønne knap overskriver alle data med tilfældige bits, og harddisken kan genbruges på ny.

Den røde knap destruerer derimod harddisken med magisk blå røg.

Hvis du er utryg ved at have en fristende rød knap dinglende fra din harddisk, kan man for eksempel forbinde kontakterne til et output med tilhørende fjernbetjening.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#5 Nicolai Hansen

"Den grønne knap overskriver alle data med tilfældige bits" - ifølge deres (meget irriterende) video, så bliver SSD'en overskrevet med "FF" og ikke tilfældige bits.

Lidt sjovt at de ikke har valgt at implementere en mere "avanceret" metode[1], når deres produkt udelukkende er henvendt til folk med en trang til effektivt at kunne slette deres data.

Og hvad er der i vejen med at kryptere sine data? Slet (de)krypteringsnøglen, og så har man hurtigt og effektivt uskadeliggjort alle data.

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Data_remanence#Overwriting

 • 3
 • 0
#7 Andreas Rønne-Hansen

Hvis vi antager at en person har fysisk adgang til disken og tid til at tage den ud af en computer osv. Hvem har så brug for at kunne selvdestruere disken inden for 30 sek? Hvis man har tiden til at tage den ud, har man vel også tiden til at "makulere" den på anden vis? Hvis disken derimod er "let tilgængelig" fysisk, vil det da ikke udgøre en større sikkerhedsrisiko at man bare kan trykke på en knap?

Hvis nogle er ved at bryde ind, gennem software og man har fysisk adgang til disken kan man vel bare tage stikket ud?

Mvh.

 • 0
 • 1
#8 Kristian Poulsen

Hvis vi antager at en person har fysisk adgang til disken og tid til at tage den ud af en computer osv. Hvem har så brug for at kunne selvdestruere disken inden for 30 sek?

Det kunne være i et millitært regi. Der findes jo allerede instrukser i destruktion af udstyr som man ikke ønsker skal komme i fjendens hænder. Det er jo alt andet lidt nemmere, hurtigere og mere effektivt at trykke på en knap, end at hamre løs med en økse.

 • 1
 • 0
#10 Birger Larsen

På min ældgamle TechCore pc kunne man få den leveret med selvdestruct. Den bad simplethen om en kode hver 5. minut. Kunne man ikke koden inden for 60 sek, blev der mekanisk frigivet syre direkte i harddisken og derefter en eller anden slags superlim. Og det er immervæk 15 år siden jeg smed den ud, så en ny opfindelse er det ikke.

 • 0
 • 0
#11 Patrik Gustavsson

Ja, min gamle ZX Spectrum havde den slags indbygget på en måde; da den indbyggede køling var så dårlig, så gik hele maskinen ned i tid og utide, specielt irriterende efter at have brugt mere end 4 timer på BASIC-programmering uden mulighed for hurtig og nem lagring af data. Men det er klart, den eneste røg der var, kom fra den skål med istern som vi altid placerede under maskinen for at køle den ned, og som sagte dampede væk...

 • 0
 • 0
#12 Deleted User

De fleste seriøse militære leverandører af PC'er og andet har ligende funktion hvor man har en såkeldt "zeroise" knap der sikrer en røvfuld overskrivninger, men der har man så også backup så det funger også uden strøm, så længe man servicer dem.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere