Udpeget som Bitcoins opfinder: Forfulgt gennem Los Angeles

Udpeget som Bitcoins opfinder: Forfulgt gennem Los Angeles
Illustration: Casascius.
Den person, som magasinet Newsweek har udpeget som manden, der opfandt Bitcoin, benægter at have noget med kryptovalutaen at gøre.
7. marts 2014 kl. 10:55
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nyhedsmagasinet Newsweek vakte torsdag opsigt, da det bragte en længere artikel om en japansk immigrant i USA, som angiveligt var den hidtil uidentificerede hovedmand bag den virtuelle valuta Bitocin.

I artiklen blev den 64-årige, som ganske rigtigt hedder Satoshi Nakamoto ligesom skaberen af Bitcoin, afsløret med billede af sin bopæl i en forstad til Los Angeles, og det betød, at han blev belejret af journalister.

Han indvilligede i at give ét interview med nyhedsbureauet AP, og det resulterede i, at han kørte til AP's kontorer i Los Angeles med en hale af journalister efter sig.

Over for AP benægtede han, at han skulle have været involveret i skabelsen af Bitcoin, og han mente, at han var blevet misforstået på grund af sit mangelfulde engelske sprog. Det skriver AP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Newsweek-artiklens væsentligste bevis for, at der var tale om den rigtige mand bag Bitcoin, var et citat fra den 64-årige, hvor han angiveligt sagde, at han ikke længere var involveret i Bitcoin.

Newsweek-journalisten, som torsdag på Twitter måtte forsvare sin artikel, der udstillede en lang række personlige detaljer om manden, der angiveligt var den rigtige Satoshi Nakamoto, fastholder ifølge AP, at der ikke var tvivl om citatet fra den 64-årige.

Artiklen blev mødt af skarp kritik i både kommentarerne og på Twitter på grund af de mange personlige detaljer, der blev afsløret i artiklen, som skulle underbygge tesen om, at Newsweek havde fundet frem til Bitcoin-skaberen.

Den person, som under navnet Satoshi Nakamoto stod bag den første kode og skabelon for Bitcoin og de tilsvarende kryptovalutaer, har selv Bitcoins til en værdi af mere end to milliarder kroner. Ved at udstille mandens bopæl satte Newsweek reelt en skydeskive på manden for kriminelle, som ville have fingre i den formue, lød kritikken.

Ifølge AP benægtede den 64-årige, som ikke længere hedder Satoshi til fornavn, flere gange, at han på noget tidspunkt har været involveret i Bitcoin.

Det har længe været et mysterium, hvem der var Satoshi Nakamoto, som stod bag udkastet til Bitcoin i 2008, men ikke har givet lyd fra sig i flere år.

En konto på et debatforum, hvor den rigtige Satoshi Nakamoto angiveligt skrev senest i 2009, blev fredag genaktiveret med en kort besked: 'Jeg er ikke Dorian Nakamoto' - en henvisning til den 64-årige, der blev udpeget af Newsweek.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger