Udlændingestyrelsen undersøger it-fejl på Kærshovedgård udrejsecenter

Illustration: lekkyjustdoit/Bigstock
På grund af en it-fejl har politiet ikke mulighed for at gribe ind, hvis beboerne bryder reglerne og udebliver fra udrejsecenteret om natten.

Der er fundet en fejl i det it-system som kontrollerer om beboerne på Kærshovedgård overholder reglerne om at komme retur til centeret hver aften. Derfor har Udlændingestyrelsen iværksat en undersøgelse af fejlens omfang. Det skriver Jyllands-Posten.

På udrejsecenteret bor der afvistes asylansøgere, mennesker som er udvist ved dom, og mennesker på tålt ophold, som alle gerne vil blive i Danmark og derfor nægter at rejse hjem. Beboerne har lov til at bevæge sig ud fra udrejsecenteret, men skal bo og overnatte på centeret. Mens it-fejlene bliver undersøgt har politiet ikke mulighed for at gribe ind, hvis beboerne udebliver for centeret.

»Idet det er afgørende, at der ligger korrekt data til grund for politianmeldelse og en eventuel efterfølgende sigtelse og retssag for overtrædelse af kontrolforpligtelser, var det nødvendigt midlertidigt at stille anmeldelserne i bero,« oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet til Jyllands-Posten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert Madsen

"På grund af en it-fejl har politiet ikke mulighed for at gribe ind"

Her er vist brug for en undersøgende journalist.

Jeg har tidligere været med til at man foretager en manuel behandling, for så efterfølgende at registrere data i IT-systemet, når det en gang blev mere brugbart.

Tungt, ja måske. Umuligt, nej.

  • 3
  • 0
#2 Louise Klint

Ja, netop.

Akkurat som på hospitalerne – man har nødprocedure. Manuel behandling. På papir eller i et eksternt program, eller i et gængs skriveprogram som Word, f.eks. (Og så overfører man oplysningerne efterfølgende).

Hvad skulle de ellers gøre på hospitalerne, når IT-systemerne ikke virker? Undlade at behandle patienterne så længe?

Det synes som om, man har sine helt egne regler.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere