Udenrigsministeren kalder EU's genopretningsmilliarder for en historisk mulighed for danske virksomheder
Når de 5.600 milliarder kroner, der skal kickstarte en omkuldslået europæisk coronaøkonomi, skal udmøntes, bliver det en unik mulighed for danske virksomheder inden for en række sektorer - heriblandt den digitale.
For en stor del af pengene er øremærket til grøn omstilling og digitalisering og det vækker optimisme hos Dansk Erhverv, der kalder det en ‘once in a lifetime opportunity’ og udenrigsminister Jeppe Kofod er ligeledes begejstret.. Det skriver Politiken.
»Hele den her satsning, vi laver nu, handler om at øge vores markedsandele og finde fodfæste især i syd og øst. Vi har kontakt med førende brancheorganisationer i landene, vi styrker vores rådgivning til danske virksomheder, og vi har tilført nogle sektoreksperter til vores ambassader, så vi kan være til stede på markederne«, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til avisen, og kalder det ‘en historisk chance’ for de danske virksomheder.
EU har en målsætning om, at minimum 20 procent af pengene skal bruges på digitale initiativer, hvilket efterlader et betragteligt beløb på spil for danske virksomheder med digitale løsninger til salg, som man eksempelvis kunne implementere i den offentlige sektor i Sydeuropa. Her er interessen da også stor, og i Spanien har man appetit på at investere mere end de 20 procent, der er påkrævet af EU.
Version2’s søstermedie Digitech har således tidligere beskrevet, hvordan der blandt andet på den danske ambassade i Madrid er blevet arbejdet på at tilknytte en såkaldt digitaliseringsrådgiver, der kan hjælpe med at formidle danske virksomheder og deres løsninger til de beslutningstagere i det spanske samfund, der skal være med til at investere de knap 30 procent af EU-milliarderne i eksempelvis digitale løsninger til det offentlige. Tallet, der altså er markant højere end de dikterede 20 procent fremgår af det engelske resumé af den spanske plan ‘Espana Puede’
»Genopretningsfonden giver store eksportmuligheder for dansk erhvervsliv og kan bidrage til vækst og beskæftigelse i Danmark. For at sikre, at de danske styrkepositioner kommer i spil, har Udenrigsministeren etableret et partnerskab med centrale aktører i dansk erhvervsliv, der skal understøtte virksomhedernes muligheder for at eksportere til EU-lande i de sektorer, hvor genopretningsmidlerne udmøntes,« har Christian Staffeldt, der chefkonsulent i Udenrigsministeriet fortalt til DigiTech.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.