Uddannelsesinstitutioner jagter it-system til 28.000 elevers digitale eksaminer

21. juli 2021 kl. 13:114
Uddannelsesinstitutioner jagter it-system til 28.000 elevers digitale eksaminer
Illustration: Christer Holte / Erhvervsakademi Sydvest..
Flere af landets erhvervsakademier og maritime institutioner er gået sammen om indkøbet af et it-system til at gennemføre digitale eksaminer for tusindvis af elever. Det viser EU's udbudsdatabase.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når eleverne på landets erhvervsakademiuddannelser i fremtiden skal til digitale eksaminer, bliver det via et nyt it-system. En lang række af landets erhvervsakademier og maritime institutioner er nemlig gået sammen om at indkøbe et nyt it-system til at afvikle digitale eksaminer for flere end 28.000 elever.

Det viser et opslag i EU’s udbudsdatabase.

Formålet er at digitalisere håndteringen af afleveringer og eksamensafvikling i studieforløbet for at nedbringe mængden af manuelle aktiviteter.

“Eksamenssystemet er et yderst kritisk system i Uddannelsesinstitutionernes virksomhed, hvorfor det forventes at eksamenssystemet er velfungerende og let at arbejde i og at eksamenssystemet - ikke mindst - kan driftsafvikles på en yderst stabil og sikker måde,” står der i udbudsbekendtgørelsen, der understreger, at den kritiske drift af systemet skal foregå hos leverandøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De mange uddannelsessteder har vidt forskellige eksamensformer, og det skal det nye system understøtte, står der klart og tydeligt i bekendtgørelsen.

“Eksamenssystemet skal understøtte denne variation i eksamensformer. Eksamenssystemet skal fungere i tæt integration med Uddannelsesinstitutionernes studieadministrative systemer, hvorfra Eksamenssystemet skal modtage oplysninger om, hvilke studerende der skal til eksamen i hvilke fag. Efter at der er sket en bedømmelse i eksamenssystemet skal resultaterne overføres til det studieadministrative system.”

Og det skorter ikke på krav til det nye system. For de studerende skal både kunne hente opgaverne, uploade deres besvarelser inden for fastsatte tidsintervaller, ligesom systemet skal kunne håndtere fjernprøver, multiple choice, samt evaluering af opgaverne med involvering af censor og underviser.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
22. juli 2021 kl. 16:50

Et andet, aktuelt udbud, der måske kunne være interessant/relevant for V2 at følge med i:

Jeg så for nylig, at Region Hovedstaden har et udbud på et nyt RIS/PACS- system. Et booking- og arkivsystem til røntgenbilleder, til alle hospitalerne i Region Hovedstaden, psykiatrien og Steno Diabetes Center. Løsningen skal understøtte ca. 1,5 mio. undersøgelser årligt.

Hvis jeg forstår det ret, skal systemet i så fald erstatte det tidligere fra AGFA, som har kostet megen blod, sved og tårer (= enorme forsinkelser på hospitalerne, nedbrud og tænders gnidsel).

Værdi (ekskl. moms): 800 mio. kroner.

Kontraktens varighed: 156 måneder.

https://udbud.dk/Pages/Tenders/ShowTender?tenderid=65670

https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:337253-2021:TEXT:DA:HTML

3
22. juli 2021 kl. 16:45

Så de behøver vist ikke at opfinde den dybe tallerken en gang til....

Tak, fordi du siger det :)

Jeg tænkte også – kan de ikke bruge et system, som fx. gymnasier, handelsskoler eller andre uddannelsesinstitutioner bruger?

(Det er vel underordnet at fag/niveau/indhold er anderledes, såfremt procedurer er identiske (og graden af valgmuligheder til stede). Men hvad ved jeg.

2
22. juli 2021 kl. 11:20

Der findes noget som hedder Wiseflow, der allerede kan meget af dette.

Den eksamensansvarlige opretter de forskellige flows og uploader opgaveformuleringerne.

Eleverne logger ind med unilogin eller Nem-ID.

Når eksamen starter bliver flowet aktivt og eleven kan hente opgaveformuleringen som en PDF-fil.

Der er så en tidsfrist til afleveringen og man afleverer ved at uploade en PDF-fil med besvarelsen + evt. ekstramateriale som kan have forskellige formater.

Der kan sættes bedømmere på flowet, som både kan være fra skolen og udefra.

Censoren får så et link til opgaverne, der kan hentes som en zip-fil.

De indtaster karakterne som bliver gemt...

Hvis der er både en lærer og en censor ind over, så låses karaktererne når de er enige.

Karaktererne bliver ikke automatisk overført til Lectio som vi bruger, men det burde være en mindre sag at lave denne dataoverførsel.

Så de behøver vist ikke at opfinde den dybe tallerken en gang til....

1
22. juli 2021 kl. 10:52

ville IMHO være på tide.. og man kunne sågar se om ikke man kunne bygge på et eksisterende Open Source system - og således ville vores investering i et system, kunne være til gavn for HELE verdenen.. og SKULLE andre anvende det, er der en rimelig mulighed for at de vil forbedre det - til gavn for os selv..