Uddannelsesinstitutioner jagter it-system til 28.000 elevers digitale eksaminer
Når eleverne på landets erhvervsakademiuddannelser i fremtiden skal til digitale eksaminer, bliver det via et nyt it-system. En lang række af landets erhvervsakademier og maritime institutioner er nemlig gået sammen om at indkøbe et nyt it-system til at afvikle digitale eksaminer for flere end 28.000 elever.
Det viser et opslag i EU’s udbudsdatabase.
Formålet er at digitalisere håndteringen af afleveringer og eksamensafvikling i studieforløbet for at nedbringe mængden af manuelle aktiviteter.
“Eksamenssystemet er et yderst kritisk system i Uddannelsesinstitutionernes virksomhed, hvorfor det forventes at eksamenssystemet er velfungerende og let at arbejde i og at eksamenssystemet - ikke mindst - kan driftsafvikles på en yderst stabil og sikker måde,” står der i udbudsbekendtgørelsen, der understreger, at den kritiske drift af systemet skal foregå hos leverandøren.
De mange uddannelsessteder har vidt forskellige eksamensformer, og det skal det nye system understøtte, står der klart og tydeligt i bekendtgørelsen.
“Eksamenssystemet skal understøtte denne variation i eksamensformer. Eksamenssystemet skal fungere i tæt integration med Uddannelsesinstitutionernes studieadministrative systemer, hvorfra Eksamenssystemet skal modtage oplysninger om, hvilke studerende der skal til eksamen i hvilke fag. Efter at der er sket en bedømmelse i eksamenssystemet skal resultaterne overføres til det studieadministrative system.”
Og det skorter ikke på krav til det nye system. For de studerende skal både kunne hente opgaverne, uploade deres besvarelser inden for fastsatte tidsintervaller, ligesom systemet skal kunne håndtere fjernprøver, multiple choice, samt evaluering af opgaverne med involvering af censor og underviser.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.