Udbudsklage spænder ben for ny udvidelse af ANPG-overvågningen

23. februar 2022 kl. 12:421
Udbudsklage spænder ben for ny udvidelse af ANPG-overvågningen
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Regeringen har afsat midler til 112 nye stationære og 105 mobile anlæg til nummerpladegenkendelse. Men Rigspolitiets udbud er strandet ved en klage.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Justitsministeren er med egne ord »grundlæggende optaget af at sikre, at politiet har de rette redskaber, så politiets muligheder for at forebygge og opklare kriminalitet følger med tiden.«

Det udmønter sig blandt andet i regeringens investeringer i nye kameraer til nummerpladegenkendelse, så politiets samlede overvågningskapacitet skal øges med 112 nye stationære og 105 mobile ANPG-anlæg, som det fremgår af et ministersvar givet til Retsudvalget.

Men af samme svar fremgår det også, at Rigspolitiets udbud er endt i en klagesag, der gør, at der i slutningen af januar endnu ikke var sat underskrift på en aftale. På trods af at en udbudsvinder blev fundet helt tilbage i december.

Sagen er endnu ikke afsluttet

Rigspolitiet bekræfter nu over for Version2, at der fortsat verserer en klagesag:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er korrekt, at Rigspolitiet har modtaget en klage på udbuddet om ANPG, hvorfor man har afventet at underskrive kontrakten. Klagenævnet for Udbud har afsagt en delkendelse, hvor klager ikke fik medhold i, at klagen skulle have opsættende virkning. Klager har dog valgt at fastholde sin klage,« lyder det i et skriftligt svar fra Rigspolitiet.

Hvornår en endelig kontrakt kan indgås, har Rigspolitiet ikke oplyst.

I ministersvaret angiver Rigspolitiet dog, at der med vindertilbuddet er »lagt op til, at de stationære ANPG-anlæg kan leveres i perioden frem til udgangen af 1. kvartal 2023«.

Tilmeld dig V2 Security 2022 | Danmarks største messe om cybersikkerhed


Tilmeld dig messen her

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. februar 2022 kl. 08:59

Spændende om de nye anlæg så understøtter historiske nummerplader. Rart hvis en stjålen veteranbil på en trailer på vej mod Østeuropa vil blive spottet af en forbipasserende politibil med ANPG eller de stationære anlæg.