DR vil streame Forbrydelsen fra skyen - dr.dk outsources

Platformene under DR-hjemmesiderne dr.dk og streamingsitet dr.dk/nu skal fremover driftes af eksterne leverandører. Teknologidirektør kan ikke afvise fyringer som følge af outsourcingen.

Driften af DR-hjemmesiderne dr.dk og streamingsitet dr.dk/nu er på vej i hænderne på en eller flere eksterne cloud-udbydere.

Det skal efter planen give større kapacitet og bedre skalerbarhed under presset fra store nyheder eller streaming af populære udsendelser som for eksempel Forbrydelsen søndag aften.

»Forventningen er, at vi på sigt kan tilbyde bedre performance på vores On demand- og streaming-platform og bedre kan håndtere situationer som breaking news, hvor der er et meget stort load på systemet,« siger underdirektør i DR Teknologi, Mikkel Müller, til Version2.

Han fortæller, at DR i dag streamer op til 25 gigabit per sekund i spidsbelastningssituationer.

Udskiftningen af DR's serverinfrastruktur kommer til at ske frem til 2014, og et udbud skal i løbet af næste år afgøre, hvem der får de eksterne driftsopgaver.

Skift til Drupal satte gang i tankerne

Tidligere på året besluttede DR at skifte sin hjemmesideplatform fra Microsoft CMS til open source-CMS'et Drupal. Det var en god anledning til at se nærmere på, om driften nu også hører hjemme hos DR selv.

»Drupal bruger en helt anden teknologistak (LAMP, red.) end den nuværende, som er Microsoft-baseret. Det tager erfaringsmæssigt nogle år, før man selv opnår virkelig stærke kompetencer til at drive en ny platform. Så derfor har vi besluttet, at det er bedre at gøre det eksternt hos en leverandør, der allerede har de erfaringer,« forklarer Mikkel Müller.

Driften af hjemmesiden dr.dk/nu outsources, fordi DR har svært ved at følge med på On demand- og streaming-fronten, som ifølge underdirektøren er i hastig udvikling.

»Vi får konkurrence af tjenester som Netflix og HBO, og samtidig skal man nu understøtte mange forskellige devices med alt fra Windows til iOS og Android. Det er simpelthen en kæmpe udfordring at følge med i for en relativt lille teknologiorganisation som os,« forklarer Mikkel Müller.

Der er netop meldt 30-60 fyringer ud på teknologiområdet i DR. Hvor mange af dem stammer fra outsourcingen af it-driften?

»De afskedigelser er drevet af en række forandringer, vi vil gennemføre for at effektivisere teknologiområdet. Det sker inden for en meget kort tidshorisont. Outsourcingprojektet kører frem til 2014, så der ikke nogen af de udmeldte afskedigelser, som har direkte relation til beslutningen om at outsource dr.dk og streamingen. Men der kan selvfølgelig opstå behov for tilpasninger undervejs i projektet,« siger Mikkel Müller.

Så du kan ikke afvise, at outsourcingen kommer til at medføre afskedigelser på lidt længere sigt.

»Nej, det kan jeg ikke. Men omvendt er det jo nogle områder, som der er meget aktivitet inden for, og hvor der kan komme nye opgaver og satsninger til senere,« siger Mikkel Müller.

Dr.dk er ifølge FDIM Danmarks mest besøgte hjemmeside med omkring 80 millioner sidevisninger om måneden.

Rettet 10.50: Dr.nu rettet til dr.dk/nu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 ab ab

Tak, nu er nu rettet.

Der står stadig dr.nu i følgende passage:

Driften af hjemmesiden dr.nu outsources

Det kunne i øvrigt være fornemt, hvis skiftet kunne give anledning til højere opløsning på DR's videostreams. Nu hvor man er blevet vant til Netflix relativt gode HD-opløsning, virker DR's stream jo nærmest som et grovkornet instagram eller smalfilm ;-)

Og i øvrigt også meget lovende med udsigt til apps til eks. smartphones og Apple TV. Meget gerne med samme form for SVOD-udbud som eks. iPlayer eller Netflix har det.

  • 0
  • 0
#7 Baldur Norddahl

»Vi får konkurrence af tjenester som Netflix og HBO, og samtidig skal man nu understøtte mange forskellige devices med alt fra Windows til iOS og Android. Det er simpelthen en kæmpe udfordring at følge med i for en relativt lille teknologiorganisation som os,« forklarer Mikkel Müller.

Det klarer man ved at lave et API og vælge en teknologi som er nemt tilgængelig på alle platforme. For eksempel RTP med MPEG4 stream i stedet for flash eller silverlight. Men sørg for at der kan streames helt op til samme kvalitet som det luftbårne DVB-signal.

Så kan i være sikre på at andre nok skal lave nogle fede apps.

  • 8
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere