Udbud om Dokumentboksen og NemSms er skrottet

Hverken CSC eller e-boks kunne opfylde udbudskravene til Dokumentboksene og NemSms. Økonomistyrelsen har nu aflyst udbuddet.

De to store digitaliseringsprojekter Dokumentboksen og NemSms, der skal digitalisere den offentlige sektors interne og eksterne kommunikation, er udskudt på ubestemt tid.

Det var ellers planen, at man efter en udbudsrunde skulle have de to systemer i drift i løbet af sommeren 2009.

Men i går meddelte Økonomistyrelsen, at de to mulige kandidater til at varetage opgaven, CSC og e-boks, ikke opfylder kravene og at udbuddet derfor er aflyst.

Nye forhandlinger

Det skrottede udbud betyder, at Økonomistyrelsen nu ikke kan oplyse hverken tidsplan eller de økonomiske perspektiver for Dokumentboksen og NemSms, men at der stadig fastholdes en kontakt til CSC og e-boks om det videre forløb.

Hos e-boks er administrerende direktør Henrik Andersen meget sparsom med konkrete oplysninger om årsagerne til det aflyste udbud.

»Det er også helt nyt for mig, så jeg ved faktisk ikke, hvad der sker. Men jeg formoder, at vi forhandler videre, hvilket formentligt varer et par måneder. I det forløb skal der ikke forhandles i pressen, så jeg kan ikke sige andet end at jeg også er blevet informeret om aflysningen af udbuddet,« siger Henrik Andersen.

Også hos KL, der er en af de vigtigste parter i udarbejdelsen af den prestigefyldte digitaliseringsplan for den offentlige sektor, håber man på en snarlig løsning.

»KL beklager den nye uvished, der er omkring Dokumentboksen og NemSMS, men bakker fuldt og helt op om beslutning om forhandling med CSC og e-boks. For KL er det vigtigste, at der kommer en god og billig løsning, så alle kommuner kan tilmelde sig Dokumentboksen og NemSms,« skriver KL i en pressemeddelelse.

Det har ikke været muligt for Version2.dk at få en kommentar fra Økonomistyrelsen eller CSC.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anonym

Nu er det formentlig blot en eller anden teknisk detalje.

Men man kan dog håbe at de har taget sig sammen i Finansministeriet og indset at de er på helt gale veje.

Planøkonomi og single-points-of-failure har aldrig været og bliver aldrig en god ide.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere