Ubuntu-smartphones meldes klar til december

Ubuntu Touch er nu køreklar til mobile enheder. Den første Ubuntu-smartphone kommer til december, meddeller Canonical.

Det har været lang tid undervejs. I sommeren 2013 måtte Canonical udskyde den første Ubuntu OS til smartphones, fordi et crowdfounding-projekt ikke fik nok penge i kasse. Men nu er der godt nyt til alle, der vil købe en telefon med Ubuntu.

I et samarbejde med den kinesiske virksomhed Meizu har Canonical udviklet telefonen MX4 i en Ubuntu-udgave. Efter planen skal telefonen være i handlen til december i flere forskellige versioner. Det skriver IDG.se.

Ubuntu Touch, som den mobile udgave af styresystemet hedder, har tidligere kunnet installeres på en Android-telefon. Men nu er Canonical, der er selskabet bag Ubuntu Touch, altså klar med en udgave til producenterne.

Ubunu Touch er kompatibel med en hvilken som helst skærm mellem 6 og 20 tommer med en opløsning mellem 100 og 450 ppi. Systemet har indbyggede apps, der blandt andet tæller en musikafspiller, et fotobibliotek og en kort-app.

Ifølge The Star forventes Meizu MX4 med 16 gigabyte at koste omkring 2.500 kr. i Europa.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Mogensen Blogger

Det lyder mere som phablets og tablets end almindelige mobiltelefoner, der typisk har skærme mellem 4 og 5 tommer. F.eks. 4.0" for Galaxy S3 mini, 4.3" for Galaxy S4 mini, 4.8" for Galaxy S3 og 5.0" for Galaxy S4. O.K, der er en tendens til voksende skærmstørrelser, men helt at udelukke skærme under 6" lyder fælt.

  • 3
  • 1
#5 Lars Tørnes Hansen

@Torben Mogensen Ubuntu Touch er ikke hardwaren, det er software, som kan de nævnte ting.

Der har været talt en hel del om konvergens, hvor man skulle kunne docke sådan en Ubuntu mobil, så den kan koble sig sammen med en monitor, et rigtigt tastatur og en mus - og dermed blive til en desktop computer.

Hvad software angår: sudo apt-get install i en terminal, eller brug Softwarecenter, Synaptic eller noget andet.

Hilsen Lars Bestyrelsesmedlem i foreningen "Ubuntu Denmark Loco Team" https://ubuntudanmark.dk/

  • 0
  • 1
#8 Palle Sørensen

Er der noget i Ubuntu der kan detektere skærmstørrelsen? Det må da være opløsningen på skærmen der er afgørende og dermed ville systemet vel kunne køre på selv en 1" skærm hvis blot denne overholder minimumskravet for opløsning - eller er det mig der har misforstået noget?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere