Ubuntu skaber lille bitte Linux til sky og Docker

6 kommentarer.  Hop til debatten
Ubuntu skaber lille bitte Linux til sky og Docker
Illustration: Version2.
Minimal Ubuntu er halvt så stort som den almindelige udgave og starter 40 procent hurtigere.
10. juli 2018 kl. 15:12
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ubuntu har udsendt en minimal udgave af dets Linux-styresystem med henblik på sky og især anvendelser i forbindelse med container-softwaren Docker.

'Minimal Ubuntu' er halvt så stort som det gængse Ubuntu-server image, og det har en opstartstid, der er 40 procent hurtigere, skriver firmaet i et blogindlæg.

Sky-udgaven bygger på Ubuntu 16.04 og 18.04, og findes til Amazons ECS-tjenste, Googles Compute Engine samt KVM/OpenStack-virtualiseringsmiljøer.

Docker-udgaven fylder 29 megabyte og er det nye standard-image til Docker-instanser med Ubuntu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På trods af den mindre størrelse har Minimal Ubuntu fuld kompatibilitet med gængse Ubuntu-operationer, skrives der. Tillige kan alle Ubuntu-pakker installeres under udgaven.

Den minimale system er designet til fuldstændig automatiseret drift, så værktøjer til interaktiv brug, samt editors og dokumentation, er slettet. Tilmed er kun de mest nødvendige komponenter med i boot-sekvensen.

Imaget indeholder dog stadig værktøjerne ssh, apt og snapd, så der kan oprettes forbindelse med servere og installeres pakker på dem. Et Unminimize-værktøj kan omskabe imaget til en almindelige Ubuntu-serverudgave.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
13. juli 2018 kl. 09:24

Dog har jeg lidt svært ved at se en prof brug af Ubuntu som server. De fleste images bruger jo Alpine.

Din formulering er lidt pudsig. Næst efter RHEL/CentOS er Ubuntu den linuxdistribution med længst understøttelse. Selv om Debian sikkert er fin i praksis er der ikke nogen garanteret understøttelse hvorimod Ubuntu lover fem år. Linux er trods alt stadig meget mere end blot Docker…

4
12. juli 2018 kl. 07:55

Jeg undrede mig lidt over at artiklen her både nævner et docker image såvel som at der er de normale værktøjer som ssh skulle være installeret... Desværre er artikelen mest en oversættelse af den oprindelige blogpost, hvor de tilmed også kager lidt rundt i det. Har netop hentet imaged, og nej, der er ikke ssh installeret, heldigvis, for det giver ikke meget mening at have en sshd kørende i en container.

En af fordelene ved ubuntu image, er at det er meget nemt at konvertere sin alm. service til en container, da du kan installere services, apps og lign. nøjagtig som du kan på en alm. ubuntu server.

Altså bliver det nemmere at få porteret sine applikationer til docker. Alpine har også et pakkesystem, men man kan godt ryge i nogle lidt trælse mangler som pludselig gør at man er nød til at installere det hele fra source istedet. Det gør arbejdet med at portere applikationen noget større da man derved også er nød til at lave automatiserede builds og tests af evt. opdateringer.

3
11. juli 2018 kl. 15:30

Skulle der være problemer i at afvikle et Alpine image på en Ubuntu server?

2
11. juli 2018 kl. 11:33

Det er vel også gået op for Canonical, at Docker (og lign) er kommet for at blive.

Dog har jeg lidt svært ved at se en prof brug af Ubuntu som server. De fleste images bruger jo Alpine.

Men man har jo lov til at blive overrasket.