Ubuntu ikke længere gratis ? på cd-rom

Canonical, der står bag Ubuntu, stopper med at tilbyde gratis udgaver af Linuxdistributionen på cd-rom.

Tirsdag annoncerede Canonical, at man efter seks år vil stoppe med at tilbyde brugere af Ubuntu gratis udgaver af Linux-distributionen på cd-rom. Det skriver The Register.

Canonical fortæller, at man vil gå væk fra den gamle ordning, som gik under navnet ShipIt, både fordi teknologien, efter deres mening, efterhånden er forældet, og at det desuden vil spare Canonical penge og lette på den administrative byrde.

Ordningen har gennem de sidste to år været på langsomt tilbagetog. Tidligere satte man blandt andet begrænsninger for antallet af cd'er, som en enkelt person kunne bestille og reducerede desuden antallet af gange, som én person kunne bestille en distribution.

Det betyder dog ikke, at det ikke længere bliver muligt at få Ubuntu på cd, da det fortsat vil være muligt at købe dem fra Ubuntus hjemmeside, eller selvfølgelig - at downloade den gratis.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jesper Henriksen

Men det tog jo desværre også lang tid før skiverne kom, så de fleste der lige havde fanget interesse for Ubuntu og gerne ville prøve det havde tabt nyheds interessen igen på den tid det tager før skiven kom.

 • 0
 • 0
#8 Lars Kr. Lundin

Men det tog jo desværre også lang tid før skiverne kom, så de fleste der lige havde fanget interesse for Ubuntu og gerne ville prøve det havde tabt nyheds interessen igen på den tid det tager før skiven kom.

Jeg bestilte og fik en gang een, som jeg lagde til fri afbenyttelse ved kaffemaskinen. Der var flere der lånte den til en ældre PC/laptop og det virkede ikke som et problem at distributionen var et par måneder gammel.

Selv har jeg ikke brændt en installations CD i flere år. Istedet henter jeg et image (det tager under 5 minutter med bittorrent, som iøvrigt ikke belaster distributørens server - og heller ikke mit eget upload).

Herefter bruger jeg Ubuntus System -> Administration -> Startup Disk Creator på et gammelt 1GB SD kort (og evt. en USB konverter).

Så sparer man rodet med brændte CDere.

 • 0
 • 0
#9 Jesper Nielsen

Derfor har de Freedom Toaster i Afrika (der findes også en enkelt i Indien). Kom med en CD og få lagt nyeste image på.

Smart koncept - men der er lidt langt mellem dem, så jeg vil ikke mene at dette kan stå alene, hvorfor jeg er enig i, at distributionen af gratis CD'er burde blive opretholdt i nogle regioner.

 • 0
 • 0
#11 Lars Tørnes Hansen

På vegne af Ubuntu Danmark kan jeg fortælle at godkendte Loco Teams kan godt få CDer.

Så kommer vi til det med misinformation.

Det betyder dog ikke, at det ikke længere bliver muligt at få Ubuntu på cd

Det er ikke sandt.

Ubuntu Danmark er et godkendt Loco Team, så vi får Ubuntu CDere et lille stykke tid efter udgivelsen af en version af Ubuntu.

De Ubuntu CDer bruger vi ved vores Live arrangementer, hvor vi promoverer den nye Ubuntu version. Det er stadig muligt at få en Ubuntu CD, for ved Live arrangementet uddeler vi gratis Ubuntu CDer. Sådan en Ubuntu CD kan man afhente, eller få nogle andre til at komme og afhente, der hvor arrangementet afholdes.

Kig på indlægget "Nu kun gratis installations-cd'er til godkendte teams": http://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=1&t=13622

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere