Ubuntu-grundlægger afviser Microsoft-dans

Topchef i open source-firmaet Canonical, Mark Shuttleworth, der også er grundlægger af Linux-distributionen Ubuntu, afviser, at Ubuntu også er på vej med Microsoft-aftale.

Udtalelsen kommer i Mark Shuttleworths blog og sker som reaktion på sidste uges udmelding om, at Linspire havde røget fredspibe med Microsoft og underskrevet fælles samarbejdsaftale, der blandt andet sikrede, at Linspires kunder ikke ville blive sagsøgt af Mircrosoft i forbindelse med patentstridigheder.

Tidligere har Microsoft indgået lignende aftaler med Xandros og Novell ? aftalen med Novell er dog betydeligt mere omfangsrig end de to andre.

»Vi har afvist at diskutere enhver aftale med Microsoft under trusler om uspecificerede patentkrænkelser,« skriver Shuttleworth i sin blog.

Han finder det dog helt i orden, at Mircrosoft indgår aftaler om interoperabilitet med open source miljøet, men efter hans opfattelse er Microsoft blot ude på at øge sin dominans.

»Jeg tror ikke, at intentionerne med de aktuelle aftaler skal ses som støtte for gratis software, faktisk tror jeg heller ikke, at det er specielt i Microsofts interesse at forfølge denne agenda,« skriver han ifølge Inforworld og han fortsætter:

»Alle de offentliggjorte aftaler virker som 'nipsgenstande som tak for kys i luften' Mua Mua. Nej Tak, skrev han.

Shuttleworth vil dog ikke udelukke en aftale med Microsoft på et senere tidspunkt, hvis en sådan aftale vil være af værdi for open source-miljøet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rasmus Schultz

Endelig nogen der tør holde fast i deres principper!

Jeg blev skuffet og bekymret over at høre, at Linux leverandørerne bukker under for Microsoft's (sandsynligvis tomme) trusler.

Forhåbentligt vil flere Linux leverandører nu følge dette eksempel og sætte sig imod Microsoft's mafia taktikker.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere