Ubuntu dropper Openoffice

Fra version 11.04 vil Ubuntu Linux erstatte kontorpakken Openoffice.org med den nye Libreoffice. Andre Linux-distributioner følger efter.

Oracles opkøb af Sun og dermed kontorpakken Openoffice.org endte med en skilsmisse. Open source-miljøet omkring Openoffice valgte nemlig at sige farvel til Oracle og begynde et nyt projekt under navnet Libreoffice, og det begynder nu at vise sig i flere Linux-distributioner.

Ubuntu, den mest populære Linux-distribution, vil fra næste release til april have sparket Oracles Openoffice ud og inkludere Libreoffice som standard i stedet. Det fremgår af et blogindlæg hos The Document Foundation, som står bag Libreoffice.

Men Ubuntu er ikke alene. Også Fedora Linux vil skifte til Libreoffice fra og med version 15, der kommer til maj. Det skriver it-mediet Digi.no.

Kommentarer til blogindlægget hos The Document Foundation peger dog på, at Libreoffice ikke er på højde med Openoffice.org endnu. For eksempel kører seneste release candidate af Libreoffice for langsomt, og databaseprogrammet Base har mange fejl, lyder kritikken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Peter Makholm Blogger

Ifølge http://surl.dk/8pc/ (copyright filen i Ubuntupakken) brugte Ubuntu allere Go-OO udgaven i Ubuntu 10.10. Så et "skift" til LibreOffice er vel en naturlig udvikling?

I hvert fald skriver http://go-oo.org/ at deres udgave bliver droppet til fordel for LibreOffice. Så mest af alt "skifter" ubuntu bare til aftageren af den fork de allerede bruger.

 • 0
 • 0
Jesper Lund Stocholm Blogger

Mig bekendt har ubuntu brugt GO-OO i nogen tid, så titlen burde vel retteligt være, at ubuntu dropper OpenOffice[b].org[/b] og ikke "OpenOffice" som sådan.

?

(Edit: race-condition imellem Peter og jeg, beklager)

 • 0
 • 0
Peter Makholm Blogger

Produktet Oracle købte sammen med Sun hed vist 'OpenOffice.org' (OOo). Tilføjelse af '.org' skete i sin tid ikke så meget for at skelne mellem en officiel cooporate edition og en cummunity edition, men fordi mærket 'OpenOffice' var varemærkebeskyttet i både Holland og UK (Af forskellige produkter).

 • 0
 • 0
Leif Lodahl

Det er faktisk muligt allerede nu at få LibreOffice i Ubuntu ved at tilføje følgende softwarekilde under "Anden software": http://ppa.launchpad.net/libreoffice/ppa/ubuntu maverick .

Ja, siden 1997 har Ubuntu benyttet GO-oo.

Open source versionen af OpenOffice hedder rettelig OpenOffice.org. Tidligere var det ikke noget problem, hvis nogen kaldte det OpenOffice. Efter Oracles opkøb af Sun er de begyndt at kalde den kommercielle version (tidl. 'Star Office') for 'Open Office', så nu er der grundlag for forvirring ;-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere