Ubuntu-bagmand er glad for Windows 7

Microsoft har et rigtig godt produkt med Windows 7, mener Mark Shuttleworth, der stod bag Ubuntu. Han glæder sig også til, at Windows XP ryger af markedet og ikke sælges til dumpingpriser.

Vista-afløseren Windows 7, som er blevet frigivet i en betaversion, har generelt fået en pæn modtagelse, og nu kommer der også ros fra en konkurrerende lejr.

Manden bag Linux-distributionen Ubuntu, Mark Shuttleworth, har ros til Microsofts kommende styresystem. Det skriver it-mediet The Register.

»Jeg har sparket dæk på betaen et par timer, og det er godt. Jeg tror, det kommer til at blive et rigtig godt produkt,« siger Mark Shuttleworth til The Register.

Men et succesfuldt Windows 7 vil ikke kun glæde ham på Microsofts vegne, men vil også kunne give Ubuntu en fordel, mener Ubuntu-grundlæggeren.

Tesen er, at når Microsoft er klar med et fornuftigt styresystem, der kan køre på de kraft-udfordrede netbooks, vil det være slut med billige udgaver af Windows XP.

»Vi er i en akavet situation nu, for de forærer XP væk til netbook-markedet ? bogstavelig talt forærer væk,« siger Mark Shuttleworth.

Han glæder sig derfor til, når Microsoft endeligt kan sælge deres flagskibs-produkt til netbook-computerne, uden de massive rabatter, for så vil prisforskellen mere tydeligt vise sig mellem et gratis styresystem og en licens fra Microsoft.

Da de små, billige netbooks bragede igennem og udviklede sig til årets hardware-hit, blev Microsoft taget med bukserne nede. Producenten Asus solgte i første omgang de populære Eee-computere med et Linux-styresystem, fordi det passede til den begrænsede maskinkraft og målet om en lav pris. Det fik Microsoft op af stolene, og da Vista var for tungt til de små computere, fik Windows XP en ekstra tur rundt i manegen.

Ligesom Vista vil Windows 7 blive solgt i en række forskellige udgaver, og en af dem vil være målrettet netbooks, har Microsoft meldt ud.

Tests har vist, at betaudgaven af Windows 7 er mindre resursekrævende end Vista og kan bruges på en typisk netbook med Intel Atom-processor og én gigabyte ram.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Lars Hansen

Jeg tror fri er mere præcis oversættelse end gratis.

Det ville ikke give så meget mening i den kontekst. Af den originale artikel fremgår det da også at Mark Shuttleworth snakker om pris:

Shuttleworth believes that a decent edition of Windows will mean Microsoft finally has to charge full price and that Redmond will finally stop allowing OEMs to use low-cost copies of Windows XP instead of paying full price for the full version of the official flagship - Windows Vista.

"We are in an awkward situation now because they are giving away XP in the netbook market - they are literally giving it way to OEMs," he claimed.

"You can make the argument Linux is more expensive that Windows XP because Microsoft has been very aggressive in licensing," Shuttleworth said.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere