Ubuntu 11.10 bliver en 'drømmende ozelot'

Så er næste dyrenavn valgt til Ubuntu, som i version 11.10 bliver Oneiric Ocelot ? en 'drømmende ozelot'.

Kombinationen af et tillægsord og et dyrenavn har fulgt Ubuntu Linux siden 2004, og nu er det seneste navn i rækken blevet annonceret.

Ubuntu 11.10, som kommer til oktober, bliver døbt Oneiric Ocelot, hvilket betyder noget i retning af en drømmende ozelot. For alle dem, der ikke er eksperter i sydamerikanske kattedyr, skal det nok tilføjes, at ozelotten er en vildkat, som kort sagt ligner en formindsket leopard.

'Oneiric', som også kræver et ordbogsopslag for de fleste, betyder drømmeagtig, drømmende eller dagdrømmende.

I sit blogindlæg om det nye navn skriver Ubuntu-chefen Mark Shuttleworth også lidt om fremtidsplanerne for Ubuntu. Efter lanceringen af Unity som nyt desktop-miljø, skal der laves en neddroslet version, som også kan køre på svagere maskiner.

Ved at bruge udvikler-frameworket Qt er det blevet lettere for udviklerne at tilpasse og udvide desktoppen på Ubuntu, skriver han også.

Og derudover skal Ubuntus sky-satsninger falde på plads i løbet af det næste år, så den næste langtidsholdbare version, Ubuntu 12.04 LTS, kan blive lanceret med den helt rigtige løsning. Spørgsmålet er blandt andet, hvilke platforme udover Linux man skal understøtte.

Næste version af Ubuntu er lige om hjørnet, med planlagt lancering i april, og Mark Shuttleworth opfordrer derfor også folk til at teste den seneste version af Ubuntu 11.04 Natty Narwhal.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere