Ubisoft melder om drastisk fald i DDoS-angreb mod spil-servere: Truede med retssager

1. november 2019 kl. 07:151
Ubisoft melder om drastisk fald i DDoS-angreb mod spil-servere: Truede med retssager
Illustration: PR-foto.
Spilfirmaet Ubisoft har med trusler om advokater nedbragt mængden af DDoS-angreb mod virksomhedens servere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Spilproducenten Ubisoft melder om et drastisk fald i DDoS-angreb mod virksomhedens servere på hele 93 pct. Det oplyser ZDNet med henvisning til en meddelelse fra Ubisoft.

Konkret drejer det sig om DDoS-angreb mod servere, der håndterer spillet Rainbow Six Siege R6S. Disse servere har ifølge firmaet været presset af DDoS-angreb i en sådan grad, at spillet knap har kunnet spilles.

Angrebene begyndte, da Ubisoft nulstillede spiller-rankings for R6S. Nogle spillere fandt ud af, at de kunne DDoS'e serverne og derved skabe lag, som fik modstandere til at miste forbindelsen. Og ad den vej kunne angriberen opnå point og avancere på R6S-listen.

Efter at have døjet med problemer i en uge, så meldte Ubisoft blandt andet ud, at DDoS-mistænkte spillere ville blive bandlyst.

En kamp per server

Derudover meddelte selskabet, at ændringer til infrastrukturen ville finde sted. Eksempelvis at en server fremover kun vil hoste en enkelt kamp i stedet for tre kampe. Pointen er, at det DDoS-angreb på den måde kun går udover én kamp og ikke tre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også tiltag i kategorien 'Network Traffic Monitoring/Management' satte Ubisoft i søen for at komme angrebene til livs. Selskabet går ikke i detaljer med denne del, men af en beskrivelse fremgår det, at det blandt andet handler om, hvordan datapakker, sendt til serverne, bliver accepteret.

Blandt tiltagene meddelte Ubisoft også, at man ville rasle med den juridiske sabel og true DDoS-tjenester med retssager (cease and desist letters), hvis ikke tjenesterne stoppede deres aktiviteter.

En DDoS-tjeneste er her en tjeneste, som en angriber kan hyre til at udføre et DDoS-angreb, der overbelaster en server med ligegyldig trafik og på den måde tvinger den i knæ eller til at lave fejl.

Hvad den juridiske del angår, så kalder ZDNet det for et »never-before-seen step from a gaming company«.

Formålet med de juridiske tiltag har ifølge Ubisoft været at reducere tilgængeligheden af tjenester, der kan bruges til udførelse af DDoS-angreb.

Og i denne uge kunne Ubisoft så melde, at der har været et fald på 93 pct. i antallet af angreb mod serverne. Hvilke at tiltagene, der har været mest effektive, fremgår ikke af beskeden fra Ubisoft.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. november 2019 kl. 13:05

Hvis man kan true en DDoS tjeneste, med bål og brand, så må man jo vide, hvem der står bag den, og hvorfor er den/de personer så stadig på internettet?

I min verden burde alle, der bedriver den slags tjenester, have et gok i nødden, så de aldrig kan betjene en computer igen!