Ubisoft-ansatte raser mod NFT-platform: »Dybt pinlig dag« at være ansat

15. februar 2022 kl. 12:352
Ubisoft-ansatte raser mod NFT-platform: »Dybt pinlig dag« at være ansat
Illustration: Bigstockphoto / BalkansCat.
Ansatte hos spiludgiveren Ubisoft sabler det franske firmas NFT-projekt, Ubisoft Quartz, ned i et kommentarspor på et internt forum. Firmaet ser dog ud til at fortsætte med projektet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ansatte hos den store spiludgiver Ubisoft har gjort det tydeligt for deres overordnede, at de ikke er tilhængere af firmaets planer om at kaste sig ud i blockchain-teknologien.

Da den franske udgiver i sidste uge uddybede tankegangen bag brugen af den omtalte teknologi i en besked til personalet, afledte det nemlig hundredvis af negative kommentarer fra ansatte til frit skue for hele firmaets stab.

En person gik endda så langt som at kalde det en »dybt pinlig dag« at være ansat hos Ubisoft.

NFT'er kort fortalt

  • Non-fungible tokens eller NFT'er er et unikt ikke-udskifteligt stykke data
  • De kan optræde som både lyd, billede eller sågar et tweet
  • NFT'er er unikke og kan derfor ikke udskiftes med hinanden i modsætning til eksempelvis bitcoins, der alle har samme værdi og derfor kan udskiftes med hinanden.
  • Blockchain-teknologien bruges til at opbevare beviset på ejerskabet af disse digitale genstande.

Det skriver Bloomberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet, Ubisoft forsøgte at forklare nærmere om, hedder Ubisoft Quartz og er en platform, der skal gøre det muligt for spillere at købe og sælge non-fungible tokens (NFT'er) fra forskellige spil udgivet af Ubisoft. De første NFT'er - som Ubisoft kalder for 'Digits' - er sat til salg og kan bruges i tredjepersonsskydespillet 'Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint.'

»I forstår det ikke«

Platformen blev annonceret i december sidste år og blev med det samme mødt af massiv kritik fra både fans og ansatte. Eksempelvis fik traileren til platformen 96% dislikes på YouTube og blev efterfølgende gjort skjult på YouTube.

Men Ubisoft har valgt at holde fast i projektet, og en talsperson for firmaet udtalte, at man har hørt folks bekymringer, men gjorde samtidig opmærksom på, at det ikke er i orden at dele fortrolige oplysninger fra interne fora.

»Deling af fortrolige oplysninger, inklusive dem fra interne forummer, er et brud på vores ansættelsesaftale og, endnu vigtigere, et brud på den tillid, som ansatte har i hinanden til at kunne udtrykke sig frit og have åbne, produktive diskussioner,« står der i udtalelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I slutningen af januar udtalte Nicolas Pouard, der er ansvarlig for Ubisoft Quartz, også, at gamere ikke »forstår, hvad en sekundær digital handelsplatform kan gøre for dem.«

Konkurrerer med EA om at være det mest forhadte firma

Yderligere kommentarer i det interne forum er klare i mælet.

Én ansat skriver »konkurrerer vi med EA om at få titlen som det mest forhadte spilstudie af offentligheden? For det her er måden, vi kan gøre det på,« mens en anden henviste til tidligere sager om chikane i firmaet. »Seriøst, vores tiltro i ledelsen var allerede rystet efter håndteringen af chikanesagerne, og nu sker dette?«

Ubisoft er langt fra det eneste firma, der har fået ørerne i maskinen hos deres ansatte for at lege med tanken om et NFT-projekt.

For nylig trak indie-udgiveren Team17 sit lignende projekt, MetaWorms, tilbage, efter ansatte og fans udtrykte enorm utilfredshed med idéen. Både EA og Final Fantasy-udvikleren, Square Enix, har også udtrykt interesse i NFT'er.

Herhjemme i Danmark er interessen for NFT'er dog en smule køligere. I et interview med Version2 udtalte Astrid Mie Refstrup, grundlægger af Triple Topping Games, for nylig, at NFT'er er »en vanvittig måde at bruge vores ressourcer på.«

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
Journalist -
21. februar 2022 kl. 09:47
Journalist

Hej Mogens.

Tak for dit svar. Det er en god pointe.

Jeg tilføjer en faktaboks til artiklen, som forhåbentlig giver en bedre forståelse af, hvad NFT'er er for en størrelse.

Venlig hilsen Benjamin

1
17. februar 2022 kl. 10:47

Nu har jeg læst to af jeres artikler om NFT, og ingen af dem giver læseren en chance for at forstå hvad begrebet betyder i praksis. Ved skribenten heller ikke hvad det er han skriver om?

Eller må alle andre læsere end jeg bare antages at vide hvad NFT er, så derfor behøver man ikke forklare begrebet?