Ubisoft-ansatte raser mod NFT-platform: »Dybt pinlig dag« at være ansat
Ansatte hos den store spiludgiver Ubisoft har gjort det tydeligt for deres overordnede, at de ikke er tilhængere af firmaets planer om at kaste sig ud i blockchain-teknologien.
Da den franske udgiver i sidste uge uddybede tankegangen bag brugen af den omtalte teknologi i en besked til personalet, afledte det nemlig hundredvis af negative kommentarer fra ansatte til frit skue for hele firmaets stab.
En person gik endda så langt som at kalde det en »dybt pinlig dag« at være ansat hos Ubisoft.
NFT'er kort fortalt
Det skriver Bloomberg.
Projektet, Ubisoft forsøgte at forklare nærmere om, hedder Ubisoft Quartz og er en platform, der skal gøre det muligt for spillere at købe og sælge non-fungible tokens (NFT'er) fra forskellige spil udgivet af Ubisoft. De første NFT'er - som Ubisoft kalder for 'Digits' - er sat til salg og kan bruges i tredjepersonsskydespillet 'Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint.'
»I forstår det ikke«
Platformen blev annonceret i december sidste år og blev med det samme mødt af massiv kritik fra både fans og ansatte. Eksempelvis fik traileren til platformen 96% dislikes på YouTube og blev efterfølgende gjort skjult på YouTube.
Men Ubisoft har valgt at holde fast i projektet, og en talsperson for firmaet udtalte, at man har hørt folks bekymringer, men gjorde samtidig opmærksom på, at det ikke er i orden at dele fortrolige oplysninger fra interne fora.
»Deling af fortrolige oplysninger, inklusive dem fra interne forummer, er et brud på vores ansættelsesaftale og, endnu vigtigere, et brud på den tillid, som ansatte har i hinanden til at kunne udtrykke sig frit og have åbne, produktive diskussioner,« står der i udtalelsen.
I slutningen af januar udtalte Nicolas Pouard, der er ansvarlig for Ubisoft Quartz, også, at gamere ikke »forstår, hvad en sekundær digital handelsplatform kan gøre for dem.«
Konkurrerer med EA om at være det mest forhadte firma
Yderligere kommentarer i det interne forum er klare i mælet.
Én ansat skriver »konkurrerer vi med EA om at få titlen som det mest forhadte spilstudie af offentligheden? For det her er måden, vi kan gøre det på,« mens en anden henviste til tidligere sager om chikane i firmaet. »Seriøst, vores tiltro i ledelsen var allerede rystet efter håndteringen af chikanesagerne, og nu sker dette?«
Ubisoft er langt fra det eneste firma, der har fået ørerne i maskinen hos deres ansatte for at lege med tanken om et NFT-projekt.
For nylig trak indie-udgiveren Team17 sit lignende projekt, MetaWorms, tilbage, efter ansatte og fans udtrykte enorm utilfredshed med idéen. Både EA og Final Fantasy-udvikleren, Square Enix, har også udtrykt interesse i NFT'er.
Herhjemme i Danmark er interessen for NFT'er dog en smule køligere. I et interview med Version2 udtalte Astrid Mie Refstrup, grundlægger af Triple Topping Games, for nylig, at NFT'er er »en vanvittig måde at bruge vores ressourcer på.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.