Uber under anklage: Stjal forretningshemmeligheder, bestak embedsmænd og spionerede mod konkurrenter

Uber under anklage: Stjal forretningshemmeligheder, bestak embedsmænd og spionerede mod konkurrenter
Illustration: Creatista | BigStockPhoto.
I nærmest John Le Carre'ske toner anklager et nyt dokument Uber for at spionere konkurrenter, bestikke embesmænd og stjæle forretningshemmeligheder. Anklagerne kommer i en længere retssag mellem Uber og Google Waymo.
18. december 2017 kl. 08:50
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I den langvarende strid mellem Uber og det Google-ejede selskab Waymo, er der nu kommet nye, kompromitterende oplysninger frem i sagen. Oplysninger, som bestemt ikke taler til Ubers fordel.

I et dokument, som blev givet retten af en tidligere sikkerhedschef i Uber, Richard Jakobs, bliver firmaet anklaget for en række »uetiske og ulovlige praksis,« som inkluderer tyveri af forretningshemmeligheder, bestikkelse af udenlandske embedsmænd og spionage mod konkurrenter og politikere.

Det skriver The Guardian.

Destruerede kompromitterende arkiver

Richard Jacobs arbejdede i Uber fra marts 2016 frem til april 2017.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den tid sendte hans advokat et dokument til Uber, som skitserede potentielt kriminelle aktiviteter i Ubers "strategiske service gruppe" og "markedsanalyse teams." Dette medførte et forlig på 4,5 millioner dollars og en et-årig konsulentkontrakt på at hjælpe firmaet med at "udrense dårlig opførsel."

I brevet anklagede Richard Jacobs blandt andet Uber for at planlægge at bruge bestemte hardware- og softwareløsninger til at dække over destruktionen af arkiver, så Uber ikke ville »blive målet for juridiske opdagelser.«

Som der skrives i brevet, så ville sådanne oplevelser »inddrage igangværende tvister, som dem i Ubers retssag med Waymo.«

"The War Room"

Ifølge dokumentet infiltrerede Ubers "intelligens team" private events på hoteller og konferencer, som en gruppe af konkurrende direktører brugte under deres ophold. Her skulle medarbejderne angiveligt have optaget og observeret private samtaler, heriblandt reaktioner på at Uber modtog 3,4 milliarder dollars fra den saudi arabiske regering.

Disse optagelser skulle angiveligt blive transmitteret direkte the Ubers "The War Room," hvor den tidligere CEO, Travis Kalanick, sammen med øvrige ansatte kunne følge med i samtalerne.

Waymo lagde i februar sag an mod Uber under anklagen, at opkøbet af 'det selvkørende start-up' Otto, som var stiftet af en tidligere medarbejder i Waymo, i virkeligheden var en manøvre for at anskaffe sig stjålne hemmeligheder fra Waymo.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger