Uber truet med udelukkelse fra App Store: Efterlod vedblivende ID-tag

Et vedblivende Uber-ID-tag blev efterladt på brugeres telefoner, selv efter de havde slettet Uber-appen. Det er imod Apples regler og kunne have betydet, at Uber blev fjernet fra Apple App Store.

Uber-CEO Travis Kalanick måtte stå skoleret over for Apple's CEO, Tim Cook, efter det kom frem, at Uber efterlod ID-tags på Apple-telefoner, som blev der, efter brugere havde slettet appen. Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt The New York Times.

I bedste Volkswagen-stil havde Travis Kalanick angiveligt igangsat, at Apples hovedkvarter blev geofencet, så Uber-appen opførte sig korrekt, når den blev testet af Apple. Når man derimod brugte den uden for Apples hovedkvarter, blev et ID-tag installeret, som altså ikke blev fjernet, når brugerne slettede Uber-appen.

Derfor måtte CEO Travis Kalanick med bøjet hoved modtage truslen om at blive ekskluderet fra Apples App Store - en straf, som ville have enorme konsekvenser for det i forvejen kontroversielle selskab.

Uber fortæller dog til The New York Times, at det vedholdende ID-tag er til for at forhindre svindel, så 'det forhindrer svindlere i at loade Uber-appen ind på en stjålen telefon for derefter at indtaste et stjålet kreditkort og så tage på en dyr rejse og derefter slette appen igen og igen'.

De har dog ikke ønsket at kommentere sagen omkring geofencing af Apples hovedkvarter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere