Uber skjulte hemmeligt hack: Data på 57 millioner lækket

26. juli 2022 kl. 10:153
Uber
Illustration: salarko | Bigstock.
Persondata på 57 millioner passagerer og chauffører blev lækket i forbindelse med et hack hos Uber i 2016.
Artiklen er ældre end 30 dage

I fredags indrømmede den amerikanske transportvirksomhed Uber Technologies Inc at have dækket over et kæmpe datalæk i 2016.

Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indrømmelsen kommer i forbindelse med, at Uber har indgået en aftale om ikke at kunne blive retsforfulgt for overtrædelsen, der vedrører personoplysninger på omkring 57 millioner chauffører og passagerer.

Da virksomheden blev hacket i november 2016 anmeldte man ikke bruddet til Federal Trade Commission, men forsøgte i stedet at bestikke hackerne med 100.000 dollars i bitcoin til at underskrive en hemmeligholdelsesaftale med en falsk udtalelse om, at de kriminelle ikke havde stjålet persondata.

Da virksomheden fik en ny ledelse, undersøgte man hændelsen til bunds og anmeldte bruddet. Derudover har Uber indgået en aftale med Federal Trade Commission i 2018 om at opretholde et omfattende compliance-program de næste tyve år. Begge dele har været med til at danne grundlag for beslutningen om ikke at retsforfølge virksomheden.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
26. juli 2022 kl. 22:34

Der er i USA, af en eller anden grund, en meget stor tilbøjelighed for at indgå forlig i stedet for at lade sagerne komme til doms. Hvorfor ved jeg ikke.

3
29. juli 2022 kl. 09:26

Fordi du som den skadede får typisk mere i hånden af det og som den som forvolder skaden ikke får en dom og kan fortsætte, det er altså "win/win" situation for begge parter.

1
26. juli 2022 kl. 10:32

Alle er ikke lige for loven.