Uber og Airbnb skal automatisk indberette skatteoplysninger

Et bredt politisk flertal i Folketinget vil presse virksomhederne til at dele oplysninger om fortjenester direkte med Skat.

Folketingets partier er interesserede i, at de app-baserede tjenester for hyrebiler og udlejning af lejligheder forpligter sig til selv at indberette relevante skatteoplysninger. Det skal bekæmpe sort arbejde og udlejere, der tjener store summer uden at blive beskattet. Det skriver Berlingske Business.

Forslaget om ny lovgivning er fremsat af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten og møder opbakning hos flere andre partier. Men i første omgang udtaler skatteminister Karsten Lauritzen (V), at man vil gå i dialog med virksomhederne bag.

Læs også: Uber for cykler? Private kan tjene penge på at leje deres cykel ud gennem dansk app

»For at undgå at begrænse deleøkonomien synes jeg, vi skal lade lovgivning og regulering ligge i skuffen og få en konstruktiv dialog til at starte med. Men sker det ikke, er jeg ikke bange for at tage lovgivning i brug. Bundlinjen er, at der skal betales skat, og reglerne skal overholdes,« siger Karsten Lauritzen til Berlingske Business.

Det er ikke alle, der udlejer deres bolig gennem Airbnb, der er forpligtede til at betale skat, men Berlingske har de seneste måneder sat fokus på, at tjenesten bliver brugt i meget stort omfang i København.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017