Uber og Airbnb skal automatisk indberette skatteoplysninger

Et bredt politisk flertal i Folketinget vil presse virksomhederne til at dele oplysninger om fortjenester direkte med Skat.

Folketingets partier er interesserede i, at de app-baserede tjenester for hyrebiler og udlejning af lejligheder forpligter sig til selv at indberette relevante skatteoplysninger. Det skal bekæmpe sort arbejde og udlejere, der tjener store summer uden at blive beskattet. Det skriver Berlingske Business.

Forslaget om ny lovgivning er fremsat af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten og møder opbakning hos flere andre partier. Men i første omgang udtaler skatteminister Karsten Lauritzen (V), at man vil gå i dialog med virksomhederne bag.

Læs også: Uber for cykler? Private kan tjene penge på at leje deres cykel ud gennem dansk app

»For at undgå at begrænse deleøkonomien synes jeg, vi skal lade lovgivning og regulering ligge i skuffen og få en konstruktiv dialog til at starte med. Men sker det ikke, er jeg ikke bange for at tage lovgivning i brug. Bundlinjen er, at der skal betales skat, og reglerne skal overholdes,« siger Karsten Lauritzen til Berlingske Business.

Det er ikke alle, der udlejer deres bolig gennem Airbnb, der er forpligtede til at betale skat, men Berlingske har de seneste måneder sat fokus på, at tjenesten bliver brugt i meget stort omfang i København.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere