Uber går til Bruxelles for at åbne de europæiske markeder

De europæiske nationalstaters kølige modtagelse af den private taxa-tjeneste Uber har fået firmaet til at sladre til EU-Kommissionen.

Den private taxa-tjeneste Uber, der gør det muligt for privatpersoner at bruge deres biler som taxaer med en simpel app, er trods sin status som investor-darling kommet i modvind i Europa.

Flere steder, herunder i Danmark, har nationale myndigheder meldt Uber til politiet for ikke at leve op til krav om personbefordring, og i Frankrig føler firmaet sig lovgivet helt ud på sidelinjen, efter at en ny lov har bestemt, at kun registrerede taxaer må kunne ses på GPS - væsentlig funktion i Ubers forretningsmodel.

Læs også: Frankrig forbyder den kontroversielle taxa-app Uber

Det har fået tjenesten til at henvende sig til EU med en bøn om at slippe det indre markeds vagthunde løs.

»Vi er ved at se på eksisterende EU-lov for at forsvare det indre marked. Vi har opdaget, at markedet er meget fragmenteret, « siger Mark MacGann, Ubers øverst ansvarlige for politik i Europa, Mellemøsten, og Afrika til Reuters i et interview.

Læs også: IT-Branchen hilser Uber velkommen

EU Kommissionen siger den har modtaget Ubers klage over den franske lov og er ved at vurdere, om Frankrig burde have orienteret EU-Kommissionen om loven. En talskvinde for EU siger, at der ikke er nogen EU-regulering på området.

»Så det er et nationalt anliggende, men man operer jo ikke i et fuldstændigt vakuum og man skal overholde reglerne om det indre marked«, siger hun.

Læs også: Australske myndigheder slår ned på Uber-chauffører: Bøder på over 10.000 kr.

Uber insisterer på, at de ikke er et taxa-firma, men et teknologiselskab, der giver folk mulighed for at finde transport.

»Vi er lige som (søgetjenesten, red.) Expedia. Ingen rejser med Expedia, men de bestiller deres billetter der,« siger MacGann, der tidligere har arbejdet som lobbyist for en finansvirksomhed.

Uber har åbnet for service i 18 EU-lande, men har som erklæret mål at være tilstede i alle 28 lande.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere