Tyverisikring i smartphones kan spare amerikanere 2,6 milliarder dollar

Et nyt lovforslag gør det obligatorisk for nye smartphones at have tyverisikring indbygget.

Teknologi, som kan fjernstyre smartphones og gøre telefonerne ubrugelige for tyve, kan spare amerikanske forbrugere 2,6 milliarder dollar. Det viser nye beregninger, ifølge it-world.

Det har fået det amerikanske politi og politikere til at presse på, for at gøre tyverisikring til standard i alle smartphones. De mener nemlig, at det vil reducere antallet af stjålne smartphones, hvis telefonerne bliver ubrugelige i det øjeblik, de bliver stjålet.

Mobiludbyderne har dog modstået presset, og har endnu ikke gjort tyverisikring som en del af standardpakken i en ny telefon. Det har nu fået amerikanske politikere til at forslå en ny lov, der vil gøre tyverisikring lovpligtig.

Beregninger fra Creighton Universitet viser, at sådan en lov kunne spare amerikanerne mange penge. Faktisk omkring 2,6 milliarder dollar eller omkring 14 milliarder kroner.

De største besparelser vil være at finde i billigere forsikringer, som i dag koster amerikanerne 4,8 milliarder dollar årligt. Derudover bruger de amerikanske forbrugere 580 millioner dollar på at erstatte stjålne smartphones.

Hvis en obligatorisk tyverisikring virkede efter hensigten, ville de fleste af de 580 millioner dollar være sparet, fordi en smartphone som hælervare ville være værdiløs. Endnu to milliarder dollar kan spares, hvis forbrugerne skifter til en forsikring, som ikke dække tyveri.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Per Erik Rønne

hvis man kan lokalisere den stjålne enhed til en af flere 'boliger', eksempelvis i Sandholmlejren der synes at udgøre en stor hælercentral.

I hvert fald vil politiet ikke undersøge en anmeldelse nærmere, selv om ejeren af en stjålen iPhone, iPad eller MacBook har kunnet lokalisere den til en bestemt opgang i socialt boligbyggeri, eller netop Sandholmlejren.

 • 1
 • 0
#3 Deleted User

Politikerne skal ikke blande sig i hvilke tyverisikring der ligger på folks smartphones.

Man ikke det handler om, at NSA gerne ser en lov der påtvinger folk en bagdør til deres telefon. I Tyrkiet havde myndighederne nok gerne set en mulighed for at trække stikket til alle smartphone i landet via en bagdør.

I øvrigt pudsigt at se at amerikanerne betaler 2 mia. for at forsikre noget der koster 500 mio. årligt. Måske skulle lovgiverne hellere så på den branchen, hvis de absolut mener de har for meget tid.

 • 0
 • 0
#4 Per Friis

Jeg syntes at det er godt hvis vi gør det mere besværligt, for dem som ikke til have en telefon på lovlig vis. alt kan knækkes, men hvis de fleste vil have problemer med at få en smartphone til at virke, hvis den bliver meldt stjålet, så kan det være at der bliver lidt mindre af denne type kriminalitet. på iOS 7, kan du, hvis du har sadt "find min iPhone" til, låse din telefon, så ingen alm. kan bruge den hvis du låser, når den bliver stjålet.

 • 0
 • 0
#5 Jørgen Ramskov
 • 0
 • 0
#6 Frithiof Andreas Jensen

Jeg mener at det ville väre endnu mere fornuftig at vente de 2-3 år til det tager för at smartphones er så billige at ingen gider at stjäle den längere. Som det allerede er tilfäldet med GPS til biler.

"Tyverisikringen" er en yderligere angrebs/overvågnings-kanal som vi ikke behöver - og vi ved jo udemärket godt at vi ikke får del i besparelsen, så hvorfor skal vi have ulemperne?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere