Tyskland vil ikke advare mod brugen af produkter fra Kaspersky - »Intet bevis på hack«

Illustration: Kaspersky Lab
Den tyske enhed for cyberkriminalitet, BSI, vil ikke advare mod at benytte sig af antivirus fra Kaspersky. Der er endnu ikke fundet bevis på, at den skulle bruges som værktøj for russiske hackere.

Tysklands officielle enhed for cyberkriminalitet, BSI, har meddelt, at der intet bevis foreligger på, at antivirusprodukter fra Kaspersky Lab skulle være brugt af russiske hackere mod amerikanske autoriteter.

Det skriver Reuters.

»Vi har ingen planer om at advare mod at bruge Kaspersky produkter, da BSI intet bevis har på forseelse af firmaet eller svagheder i softwaren,« siger BSI til Reuters.

»BSI har på nuværende tidspunkt intet bevis på, at processerne, som er beskrevet i medierne, faktisk har fundet sted.«

Det sker på baggrund af, at New York Times tirsdag rapporterede, at den israelske efterretningstjeneste, ved at spionere på russiske hackere, fandt frem til, at hackerne benyttede sig af software fra Kaspersky »som en form for Google-service« til at finde sensitiv data blandt de amerikanske agenturer.

Hertil kom påstanden om, at der derudover også blev stjålet fortrolige dokumenter fra en NSA-ansat, som havde lagret dem på sin hjemmecomputer, som også havde installeret antivirussoftware fra Kaspersky.

BSI, som selv benytter sig af Kasperskys produkter til tekniske analyser, er i kontakt med officielle kilder fra USA og andre sikkerhedsagenturer, så de er klar til at udstede advarsler og reagere, hvis der skulle forelægge bevis på, at produkterne er brugt som værktøj af andre magter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
Martin Juul

Jeg kan huske for år tilbage, at visse RATs inkluderede Kaspersky scanneren - for at beskytte sig imod andre botnets. Men det er de jo uforskyldt i. Hvis man som hacker har/havde så meget tiltro til et program, ja så ved jeg godt hvad jeg vælger.

Amerikanerne har rigtigt travlt med at angribe russerne for tiden. Det er rart at se at man i andre lande, stadig kan slå koldt vand i blodet, og foretage egne undersøgelser. Props til BSI herfra!

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017