Tyskland vil ikke advare mod brugen af produkter fra Kaspersky - »Intet bevis på hack«

2 kommentarer.  Hop til debatten
Tyskland vil ikke advare mod brugen af produkter fra Kaspersky - »Intet bevis på hack«
Illustration: Kaspersky Lab.
Den tyske enhed for cyberkriminalitet, BSI, vil ikke advare mod at benytte sig af antivirus fra Kaspersky. Der er endnu ikke fundet bevis på, at den skulle bruges som værktøj for russiske hackere.
13. oktober 2017 kl. 15:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tysklands officielle enhed for cyberkriminalitet, BSI, har meddelt, at der intet bevis foreligger på, at antivirusprodukter fra Kaspersky Lab skulle være brugt af russiske hackere mod amerikanske autoriteter.

Det skriver Reuters.

»Vi har ingen planer om at advare mod at bruge Kaspersky produkter, da BSI intet bevis har på forseelse af firmaet eller svagheder i softwaren,« siger BSI til Reuters.

»BSI har på nuværende tidspunkt intet bevis på, at processerne, som er beskrevet i medierne, faktisk har fundet sted.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sker på baggrund af, at New York Times tirsdag rapporterede, at den israelske efterretningstjeneste, ved at spionere på russiske hackere, fandt frem til, at hackerne benyttede sig af software fra Kaspersky »som en form for Google-service« til at finde sensitiv data blandt de amerikanske agenturer.

Hertil kom påstanden om, at der derudover også blev stjålet fortrolige dokumenter fra en NSA-ansat, som havde lagret dem på sin hjemmecomputer, som også havde installeret antivirussoftware fra Kaspersky.

BSI, som selv benytter sig af Kasperskys produkter til tekniske analyser, er i kontakt med officielle kilder fra USA og andre sikkerhedsagenturer, så de er klar til at udstede advarsler og reagere, hvis der skulle forelægge bevis på, at produkterne er brugt som værktøj af andre magter.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
15. oktober 2017 kl. 13:07

Som nævnt mange gange i sammenhæng med Kaspersky, er det udelukkende fordi det er russisk. Personligt ville jeg være mistænkelig ved amerikansk software...

1
14. oktober 2017 kl. 16:39

Jeg kan huske for år tilbage, at visse RATs inkluderede Kaspersky scanneren - for at beskytte sig imod andre botnets. Men det er de jo uforskyldt i. Hvis man som hacker har/havde så meget tiltro til et program, ja så ved jeg godt hvad jeg vælger.

Amerikanerne har rigtigt travlt med at angribe russerne for tiden. Det er rart at se at man i andre lande, stadig kan slå koldt vand i blodet, og foretage egne undersøgelser. Props til BSI herfra!