Tyskland skifter corona-kurs: Vælger Apple og Googles app-løsning

27. april 2020 kl. 13:341
Tyskland skifter corona-kurs: Vælger Apple og Googles app-løsning
Illustration: Google.
Tyskland skifter fra centraliseret til decentraliseret datamodel i kampen mod spredning af covid-19.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tyskland skifter søndag kurs i sit valg af teknologi, der skal hjælpe den europæiske stormagt med at spore spredningen af coronavirussen. Det skriver Reuters.

Man er, ligesom en række andre europæiske lande, gået over til den løsning, der er udarbejdet af Apple og Google.

De fleste lande i Europa har valgt at bruge bluetooth til at registrere, om man har været i nærkontakt med andre, der er smittet.

Hvad der er større uenighed om er, om man skal have de data, der kommer ud af disse sporinger, centralt eller decentralt.

Fra centraliseret model til decentraliseret model

Tyskland har så sent som fredag tilsluttet sig en standardiseret, centraliseret paneuropæisk model, Pan-European Privacy-Preserving Proximity Tracing (PEPP-PT).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den model, der kræver, at man fra Apples side skal ændre i bluetooth-standardindstillingerne, hvilket virksomheden har nægtet.

Det er ifølge en kilde i regeringen netop det, at Apple nægter at skifte standardindstillinger, der har ført til skiftet i den tyske tilgang til sporing af corona-spredning.

Som følge af skiftet kan det være, at Tyskland skifter til DP-3T, der står for Decentralised Privacy-Preserving Proximity Tracing, som Apple altså tillader i sit system.

Der har tidligere været udtrykt stor bekymring for en centraliseret model, hvor kritikken har lydt, at myndigheder ville få adgang til borgerdata i en hidtil uset skala.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. april 2020 kl. 12:26

Så er det stadig muligt at der vælges Open Source vejen til denne app, så kan man lave et build til f.ex. F-droid - hvor man har langt højere sikkerhed for at den app man installerer, rent faktisk er bygget fra den angivne kildekode. https://f-droid.org/en/docs/Building_Applications/