Tyskland skifter corona-kurs: Vælger Apple og Googles app-løsning

Illustration: Google
Tyskland skifter fra centraliseret til decentraliseret datamodel i kampen mod spredning af covid-19.

Tyskland skifter søndag kurs i sit valg af teknologi, der skal hjælpe den europæiske stormagt med at spore spredningen af coronavirussen. Det skriver Reuters.

Man er, ligesom en række andre europæiske lande, gået over til den løsning, der er udarbejdet af Apple og Google.

De fleste lande i Europa har valgt at bruge bluetooth til at registrere, om man har været i nærkontakt med andre, der er smittet.

Læs også: Singapore advarer mod overdreven tiltro til corona-apps

Hvad der er større uenighed om er, om man skal have de data, der kommer ud af disse sporinger, centralt eller decentralt.

Fra centraliseret model til decentraliseret model

Tyskland har så sent som fredag tilsluttet sig en standardiseret, centraliseret paneuropæisk model, Pan-European Privacy-Preserving Proximity Tracing (PEPP-PT).

Det er den model, der kræver, at man fra Apples side skal ændre i bluetooth-standardindstillingerne, hvilket virksomheden har nægtet.

Det er ifølge en kilde i regeringen netop det, at Apple nægter at skifte standardindstillinger, der har ført til skiftet i den tyske tilgang til sporing af corona-spredning.

Læs også: Datatilsynet om corona-app: Frivillighed og gennemsigtighed er afgørende

Som følge af skiftet kan det være, at Tyskland skifter til DP-3T, der står for Decentralised Privacy-Preserving Proximity Tracing, som Apple altså tillader i sit system.

Der har tidligere været udtrykt stor bekymring for en centraliseret model, hvor kritikken har lydt, at myndigheder ville få adgang til borgerdata i en hidtil uset skala.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere