Tysk regerings-malware opsnappede 29.589 skærmbilleder fra borgere

Den tyske regering indrømmer nu brugen af spionsoftware efter beskyldninger om at stå bag et usikkert stykke spion-malware. I en kriminalsag indgik således 29.589 screenshots indsamlet via en trojaner.

Om den tyske regering står bag den trojaner, der udløste hele den ophedede diskussion om mulig overvågning, er endnu ikke klart. Men den tyske regering fortæller nu mere om, hvordan man har brugt overvågningssoftware i nogle kriminalsager. Det skriver Stern.de.

Balladen begyndte med en trojaner, der var skabt til at aflytte samtaler over Skype, da datatrafikken mellem to Skype-klienter er godt beskyttet med kryptering. Gruppen Computer Chaos Club analyserede trojaneren og beskyldte regeringen for at stå bag – og for at have kodet trojaneren så dårligt, at den introducerer en række nye sårbarheder på den overvågede computer, som andre kan udnytte.

Læs også: Tyskland afviser spion-bagdør: Hvem står bag Skype-aflytning?

Det har de tyske myndigheder afvist, men nu har det tyske Indenrigsministerium fortalt pressen mere om, hvordan software til at spionere på folk bliver brugt i kriminalsager.

I mindst fem tilfælde er der sneget malware ind på mistænktes computere, så politiet kunne få fuld adgang til alt fra e-mail og filer til løbende overvågning af skærmbilledet. I en sag blev der således taget 29.589 screenshots under efterforskningen.

Men brugen af den slags spionsoftware er nøje styret af loven, fremhæver indenrigsministeriet. Ligesom med fysiske ransagninger skal der en dommerkendelse til, før myndighederne må bruge spionsoftware. Og i ét tilfælde blev brugen af screenshots faktisk underkendt af domstolene.

Tyskland har en af verdens mest strikse lovgivninger for beskyttelse af privatlivets fred, og siden 2008 har det fremgået af grundloven, at en computer er privat, ukrænkeligt område.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jesper Lund

Mange lande formentlig, men i Tyskland er en trojaner af den pågældende type ikke lovlig fordi den kan lave andre ting end at overvåge VoIP kommunikation.

I Danmark ville der derimod ikke være noget problem, da der helt tilbage i 2002 blev indsat en paragraf i retsplejeloven som giver politiet adgang til at plante snifferprogrammer på vores computere (dataaflæsning i §791b).

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere