Tyskland indleder undersøgelse mod Facebook

For første gang undersøges Facebook for brud på konkurrencereglerne. Det er Tyskland, der har indledt en sag efter mistanke om magtmisbrug af privatpersoners data.

Den tyske konkurrencestyrelse, Bundeskartellamt, har indledt en undersøgelse mod Facebook, som anklages for at have misinformeret brugerne gennem deres servicebetingelser omkring, hvordan de indsamler og gør brug af persondata, og derved har styrket deres position som det førende sociale medie i landet.

Det skriver Reuters.

Det er første gang, Facebook møder en undersøgelse på baggrund af brud på konkurrencereglerne.

Læs også: Vidtgående Facebook-tracking er i strid med europæisk lovgivning

»For reklamefinansierede internettjenester som Facebook er brugerdata meget vigtigt. Derfor er det essentielt at undersøge, under mistanke om udnyttelse af magt, hvorvidt forbrugerne er blevet tilstrækkeligt informeret om, hvilken type og omfanget af data, der bliver indsamlet,« siger præsidenten for Bundeskartellamt, Andreas Mundt, ifølge Reuters.

Ikke populær blandt stramme tyskere

Facebook har tidligere mødt kritik fra det tyske system af politikere og regulatorer, som har en stram lovgivning når det kommer til dataopbevaring, og så sent som i sidste uge besøgte Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg, Berlin på en charmeoffensiv.

Læs også: PGP-medstifter: Facebook og Googles forretningsmodel er truet

En talskvinde fra Facebook har ifølge Reuters udtalt, at man ser frem til at samarbejde med de tyske myndigheder.

»Vi er sikre på, at vi overholder loven, og vi ser frem til at samarbejde med den tyske konkurrencestyrelse og svare på deres spørgsmål,« lyder det fra det sociale medie.

Reuters skriver, at virksomheder som følge af den tyske lovgivning kan blive straffet med en bøde på op til 10 procent af deres årlige omsætning, hvis de findes skyldige i at have udøvet magtudnyttelse til at positionere sig bedre på markedet.

Konkurrencestyrelsen har dog, ifølge Reuters, aldrig haft en sag, hvor de har tildelt en maks straf.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017