Tyskland: Ikke ulovligt, da Google sniffede wifi-data med Streetview-bilen

22. november 2012 kl. 12:18
Efter næsten tre års undersøgelser har tyske anklagere droppet sagen mod Google for at sniffe wifi-data med Streetview-bilerne. Loven blev ikke brudt, lyder konklusionen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I to år og ni måneder har Google haft anklager om ulovlig dataindsamling hængende over hovedet i Tyskland efter afsløringen af, at firmaets Streetview-biler gemte databidder fra trafikken over trådløse netværk.

Men nu kan Google ånde lettet op. Anklagemyndigheden i Hamborg har nu droppet sagen og konkluderet, at loven ikke blev brudt. Det skriver ZDnet.com.

Googles flåde af Streetview-biler har kørt gaderne tynde og fotograferet, men samtidigt gemte Google oplysninger om de trådløse netværk, der var undervejs. I første omgang forklarede Google, at det kun var MAC-adressen og SSID’et, altså de ID-oplysninger, som en router sender ud om sig selv, men da det tyske datatilsyn krævede dataene udleveret, blev det afsløret, at Google gemte mere end det.

Data sendt over ukrypterede trådløse netværk fandt nemlig også vej til harddiskene i Streetview-bilerne, hvilket Google forklarede var en fejl. Men rent juridisk har det altså været kompliceret for de tyske anklagere at gennemskue, om det også var ulovligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu lyder konklusionen altså, at Google ikke gjorde noget forkert. Alle data var offentligt tilgængelige, og firmaet brød ikke igennem sikkerhedsspærringer for at kunne registrere disse data.

Formålet med at registrere wifi-routere og deres position er at hjælpe for eksempel smartphone-ejere med at blive stedfæstet hurtigere og hjælpe GPS-systemet på rette vej.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger