Tyskland har lanceret sin corona-app

16. juni 2020 kl. 13:446
Tyskland har lanceret sin corona-app
Illustration: Skærmbillede fra Coronawarn.
Tyskland har netop lanceret landet bud på en app, der skal stoppe smittespredningen af coronavirusset.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tyskland har i dag åbnet op for muligheden for, at tyskere kan downloade og benytte sig af Covid-Warn-App. Det skriver Reuters.

Smittesporings-appen skal advare brugeren, hvis denne har været i nærkontakt med en anden, der er blevet bekræftet smittet af COVID-19.

Den tyske sundhedsminister har tidligere ikke villet be- eller afkræfte rygter i medierne om, at den ville blive lanceret i dag.

Nu er den så ude, og budskabet er klart.

Download appen og gør en forskel

Fra sundhedsministeren lyder det, at "alle der downloader appen, og alle der opfordrer venner til at gøre dem samme, gør en forskel".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste uge lavede ZDF en undersøgelse der viste, at 42 procent af de adspurgte ville downloade appen, 46 procent ikke ville og 8 procent slet ikke havde en smartphone.

Tidligere har der fra tyske myndigheder lydt forhåbninger om, at op mod 60 procent af befolkningen ville downloade appen - de ambitioner er dog senere blevet forladt.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
18. juni 2020 kl. 10:55

Den danske smiitte stop app vil i første omgang have samme begrænsning da ens registrering som smittet kræver NemID pga. informationen skal valideres i MiBa (den nationale smittedatabase).</p>
<p>Jeg ved dog ikke om der kommer begrænsninger i hvem der kan downloade den dvs. om en tyske eller svensker kan downloaded og få notifikatioener - men de kan ikke melde sig som smittede.

Hvor svært kan det være at finde en løsning for folk der ikke har NemID? Din læge, testcentret eller lignende kan vel stå for det. De har alligevel adgang til de relevante information. Specielt underligt da turister kan blive testet.

Nej, man kan ikke downloade den hvis man har en konto uden for Danmark. Har prøvet.

Jeg kan simpelthen ikke se hvorfor man ikke vil tillade at downloade og køre den uanset hvilket land ens konto er i. Et par flueben hos google og apple, så er det ordnet. Det er vel også nyttigt at advare turister, grænsependlere og folk der er flyttet for nyligt.

Ville også være godt hvis man ikke tvang folk til at have en google play konto. Jeg har allerede hørte fra folk der siger at det er nok til at de ikke vil bruge den tyske app.

4
17. juni 2020 kl. 13:31

Den danske smiitte stop app vil i første omgang have samme begrænsning da ens registrering som smittet kræver NemID pga. informationen skal valideres i MiBa (den nationale smittedatabase).

Jeg ved dog ikke om der kommer begrænsninger i hvem der kan downloade den dvs. om en tyske eller svensker kan downloaded og få notifikatioener - men de kan ikke melde sig som smittede.

Jeg svarede i øvrigt med følgende kommentar i går på artiklen om at den tyske app var på vej:

Interoperationalitet med andres landes corona apps er overvejet og noget der arbejdes på hos myndighederne henover sommeren. En af fordelene ved at mange lande bruger Google/Apple API’et skulle netop være at dette bliver muligt. Men det er desværre ikke en helt simpel opgave at få it-løsninger i forskellige lande til at spille sammen, ligesom der også er lidt udfordringer omkring det juridiske mht. udveksling af data om smittede personer mellem forskellige lande. Så at vente på det ville have forsinket lanceringen, og der er det nok bedre at få en løsning i drift og så forbedre undervejs. I forhold til udlandet er en af de ting som pt. har prioritet håndteringen af personer der er bosat i Sverige men til dagligt arbejder i Danmark.

3
16. juni 2020 kl. 18:39

Man kan forestille sig at det for at undgaa DoS-angreb fra falske profiler der melder sig smittede i massevis. Hvis vores app bliver kompatibel, kan man maaske tage den med til Tyskland i stedet.

Man kan kun melde sig smittet med den tyske app hvis man har en QR code eller TAN fra en test udført i Tyskland:https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/WarnApp/Warn_App.htmlDet er netop indført for at forhindre folk i at lave falske anmeldelser.

Det ser ud til at grunden er at de ikke har tænkt sig nok om:https://github.com/corona-warn-app/cwa-app-android/issues/478

2
16. juni 2020 kl. 17:35

Man kan forestille sig at det for at undgaa DoS-angreb fra falske profiler der melder sig smittede i massevis. Hvis vores app bliver kompatibel, kan man maaske tage den med til Tyskland i stedet.

1
16. juni 2020 kl. 16:43

Viser sig at den er låst til Tyskland så den kun kan downloades hvis ens google eller apple konto har en adresse i Tyskland. Så den kan ikke downloades af turister, erhvervsrejsende eller folk der er flyttet til Tyskland og ikke har ændret adressen.

Smart!