Tyskland: Ikke ulovligt, da Google sniffede wifi-data med Streetview-bilen

Efter næsten tre års undersøgelser har tyske anklagere droppet sagen mod Google for at sniffe wifi-data med Streetview-bilerne. Loven blev ikke brudt, lyder konklusionen.

I to år og ni måneder har Google haft anklager om ulovlig dataindsamling hængende over hovedet i Tyskland efter afsløringen af, at firmaets Streetview-biler gemte databidder fra trafikken over trådløse netværk.

Læs også: Undersøgelse bekræfter: Google opsnappede e-mails og passwords med Streetview-bilerne

Men nu kan Google ånde lettet op. Anklagemyndigheden i Hamborg har nu droppet sagen og konkluderet, at loven ikke blev brudt. Det skriver ZDnet.com.

Googles flåde af Streetview-biler har kørt gaderne tynde og fotograferet, men samtidigt gemte Google oplysninger om de trådløse netværk, der var undervejs. I første omgang forklarede Google, at det kun var MAC-adressen og SSID’et, altså de ID-oplysninger, som en router sender ud om sig selv, men da det tyske datatilsyn krævede dataene udleveret, blev det afsløret, at Google gemte mere end det.

Data sendt over ukrypterede trådløse netværk fandt nemlig også vej til harddiskene i Streetview-bilerne, hvilket Google forklarede var en fejl. Men rent juridisk har det altså været kompliceret for de tyske anklagere at gennemskue, om det også var ulovligt.

Nu lyder konklusionen altså, at Google ikke gjorde noget forkert. Alle data var offentligt tilgængelige, og firmaet brød ikke igennem sikkerhedsspærringer for at kunne registrere disse data.

Formålet med at registrere wifi-routere og deres position er at hjælpe for eksempel smartphone-ejere med at blive stedfæstet hurtigere og hjælpe GPS-systemet på rette vej.

Læs også: Nu kan du skjule dit wifi-signal for Googles Streetview-biler

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere