Tyskland forbyder Facebooks ansigtsgenkendelse

5. august 2011 kl. 09:31
Facebook genkender automatisk ansigter på de billeder, der bliver lagt op. Men den går ikke, mener de tyske myndigheder, som nu truer Facebook med millionbøder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er en smart og hurtig måde at få sat navne på alle de ansigter, som feriebillederne rummer. Men det er også et brud på brugernes privatliv, lyder beskeden fra de tyske datamyndigheder til Facebook.

Alle billeder, der bliver lagt ind på Facebook, har siden juni måned været igennem en analyse, hvor ansigterne bliver koblet med vennelisten, med mindre man aktivt fravalgte den funktion.

Men opt-out er ikke godt nok, når det gælder noget så indgribende som ansigtsgenkendelse, lyder det nu fra Datatilsynet i Hamborg, som mener, at funktionen giver mulighed for omfattende misbrug af brugernes data og er ulovlig. Det skriver The Guardian.

Hvis ikke Facebook stopper helt med at køre ansigtsgenkendelse på de tyske brugeres billeder, risikerer firmaet derfor bøder på op til 300.000 euro, svarende til omtrent 2,25 millioner danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Facebook selv benægter, at firmaet skulle bryde nogen lov, men har ikke kommenteret, om man vil følge kravet fra de tyske myndigheder.

Tidligere har Google fået ørerne i maskinen for Streetview-tjenesten, da tysk lov ikke tillader nogen at tage billeder i stor stil i det offentlige rum, med mindre det gælder en større begivenhed som for eksempel en fodboldkamp. Google endte efter et juridisk slagsmål med at stoppe Streetview-bilens tur rundt i Tyskland.

Facebook har siden det sociale netværks fødsel i 2004 lagt serverplads til over 75 milliarder af brugernes billeder.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger