Tyske regeringshjemmesider hacket

8. januar 2015 kl. 08:15
Pro-russisk gruppe hævder at stå bag angrebet, der lagde blandt andet udenrigsministeriets og Kansler Angela Merkels hjemmesider ned.
Artiklen er ældre end 30 dage

En række af den tyske regerings hjemmesider, herunder Kansler Angela Merkels, blev onsdag hacket i et cyberangreb, som en pro-russisk gruppe hævder at stå bag. Formålet er angiveligt at få Tyskland til at trække støtten til den ukrainske regering tilbage.

Det skriver Reuters.

Myndighederne prøvede at holde hjemmesiderne oppe, men kunne ikke forhindre, at flere af regeringens hjemmesider var midlertidigt nede i en periode fra omkring kl. 10.00, siger Merkels talsmand Steffen Seibert til Reuters.

Det siges at være det første cyberangreb på hjemmesiderne, som ifølge myndighederne udsættes for omrking 3.000 hackerangreb om dagen, der har haft held med sit ærinde. For nylig sagde direktøren for BfV, den nationale efterretningstjeneste, at omkring fem af de daglige angreb kommer fra udenlandske efterretningstjenester. Direkte adspurgt, om ukrainske hackere stod bag, svarede Steffen Seibert:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vores udbyders datacentre er under voldsomt pres, som øjensynligt skyldes en række forskellige eksterne systemer.«

Angrebet skete dagen før Merkel skal møde den ukrainske premierminister Arseny Yatseniuk og den pro-russiske gruppe CyberBerkut har på sin hjemmeside www.cyber-berkut.orghævdet at stå bag.

»Berkut« refererer ifølge Reuters til de uropatruljer, der hørte under den tidligere præsident Viktor Yanukovich, som var pro-russisk.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger