Tyske myndigheder slår ned på Facebooks dataindsamling

Illustration: Bigstock
Konkurrencemyndighederne i Tyskland vurderer, at Facebook misbruger sin markedsdominans til at indsamle data om brugerne uden deres viden og samtykke. Nu sætter Tyskland grænser for indsamlingen.

De tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt, slår ned på Facebook og strammer reglerne for, hvordan det sociale medie må indsamle og anvende data om sine brugere.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bundeskartellamt mener blandt andet, at Facebook misbruger sin dominerende markedsposition til at indsamle data om brugerne fra tredjepartsapplikationer - herunder Facebooks egne Whatsapp og Instagram - uden deres vidende.

I afgørelsen lyder det, at den slags indsamling kun må ske, hvis brugeren giver frivilligt samtykke til det.

»Facebook må ikke længere tvinge sine brugere til at acceptere uhindret indsamling og tilknytning af ikke-Facebook-data til deres Facebook-konti,« siger Andreas Mundt, der er chef for Bundeskartellamt, og tilføjer, at Facebook skal finde på en løsning inden for 12 måneder.

Afgørelsen fra Bundeskartellamt er ikke trådt i kraft endnu, og Facebook har en måned til at anke, hvilket virksomheden allerede har meldt ud, at man vil gøre.

Facebook mener blandt andet, at de tyske myndigheder har misforstået, hvor hård konkurrence Facebook har fra andre virksomheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

"Facebook mener blandt andet, at de tyske myndigheder har misforstået, hvor hård konkurrence Facebook har fra andre virksomhede"

Som vel skal overholde samme regler, og derfor konkurere på lige vilkår.

Og de er vel heldig, med at slippe for bøder, når man tænker på at et af krævene fra EU, for at få lov til at købe Whatsapp og Instagram, var at der ikke blev delt data på tværs af platformene.

Men det kan de sikkert få en bøde for senere ?

Tudekiks.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere