Tyske myndigheder lukker verdens største darkweb-markedsplads: »De kan ikke gemme sig«

1 kommentar.  Hop til debatten
Tyske myndigheder lukker verdens største darkweb-markedsplads: »De kan ikke gemme sig«
Illustration: Virrage Images/Bigstock.
Tyske og amerikanske myndigheder lukker den russiske darkweb-markedsplads Hydra, der i 2020 omsatte for godt ni millarder kroner.
6. april kl. 10:10
errorÆldre end 30 dage

Det tyske forbundskriminalpoliti, Bundeskriminalamt (BKA), har i samarbejde med amerikanske myndigheder lukket serverinstrakturen til den russiske darknet-markedsplads Hydra, der blandt andet bliver brugt til handel med narkotika, stjålne kreditkortoplysninger og andre ulovlige produkter og tjenester.

Samtidig har BKA beslaglagt for 23 millioner euro Bitcoin svarende til godt 171 millioner kroner.

Det skriver The Verge.

Læs også: Efter angreb på Microsoft og Nvidia: To teenagere sigtet for hacking for Lapsus$-gruppen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hydra er ifølge BKA verdens største illegale marked og havde i 2020 en omsætning på, hvad der svarer til godt ni milliarder kroner.

Nu fortsætter efterforskningen af bagmændene og brugerne af markedspladsen, som myndighederne mistænker for narkotikahandel og hvidvask. Der er endnu ikke foretaget nogen anholdelser.

»Vores aktion sender i dag en besked til kriminelle om, at de ikke kan gemme sig på darkweb eller deres fora, og de kan ikke gemme sig i Rusland eller andre steder i verden. I koordination med allierede og partnere, som Tyskland og Estland, vil vi fortsætte med at forstyrre disse netværk,« siger den amerikanske finansminister Janet L. Yellen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. april kl. 10:32

De kan ikke gemme sig... siger de --> hvilket ville være fantastisk hvis det var sandt. Men så kommer der nok en ny teknologi frem som gør det anderledes. Så længe politiet er nogle år bagefter - så har de kriminelle absolut en fordel. De kører ikke samme dokumentationskrav osv som politiet har og derfor vil altid være de første til at prøve noget nyt.