Tyske love dokumenteres på kendt kodetjeneste i Markdown-format

Tjenesten Github lægger normalt serverplads til kildekode, men nu en tysk udvikler lovforslag op for at dokumentere ændringerne over for borgerne.

Ganske som herhjemme kan alle tyske borgere til enhver tid gå på nettet og finde de nyeste udgaver af landets love. I Danmark sker det på www.retsinformation.dk.

Men det kniber mere, hvis man gerne have et overblik over de ændringer, der sker med lovgivningen over en årrække.

Det tager en tysk udvikler nu konsekvensen af og lægger alle versioner og ændringer af tyske love op på Github, som er en populær tjeneste til hosting af Git-kodeprojekter på nettet.

»Dermed bliver det muligt at anvende Git's styrker i lovgivningsprocessen. Det er et ambitiøst mål at integrere hele historien omkring tyske lovændringer i Git,« fremgår det af det såkaldte repository til det tyske lovgivningsprojekt.

Lovteksterne lægges op i det såkaldte Markdown-format, som er en enkel og letlæselig syntaks, der let kan konverteres til for eksempel HTML.

Git er et versionsstyringssystem, som oprindeligt er udviklet af Linux-skaberen Linus Torvalds til at håndtere ændringer i kodebasen til Linux-kernen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Deleted User

Også tak til Jens her fra. Jeg kan oplyse, at vi skam slet ikke mener, at links er farlige her på Version2. Faktisk elsker vi dem :-). Det er en smutter, at linket ikke var kommet i artiklen i denne omgang. Det er der nu rådet bod på.

Vh Mikkel, v2.dk

  • 1
  • 0
#8 Peter Valdemar Mørch

Hvordan med git diff og markdown, hvis der bare ændres et enkelt ord i et afsnit?

Afsnittene ombrydes tilsyneladende med max 80 karakter linielængde, og dermed vil det være sværere at se at der er et enklet ords forskel, hvis det betyder at hele resten af afsnittet ombrydes forskelligt.

git diff er ikke så god til diff af tekst.

git blame får helt nye undertoner! ;-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere